Gazze’de savaş, İspanya’da İslam’ın yükselişi

Siyonist rejimin savunmasız Gazze halkına karşı işlediği suçlar neticesinde Batılı gençler Müslümanların dini inançlarını öğrenmeye ilgi duymaya başladı.

Gazze’de savaş, İspanya’da İslam’ın yükselişi

Golistan News TV’nin haberine göre, gençler Kur’an’nın kadın hakları, çevre, baskı karşıtlığı gibi konulara yaklaşımını öğrenerek İslam’a yöneliyor. Gazze’de süren savaş nedeniyle İspanya halkının İslam dinine olan merakı arttı ve büyük bir kısmı İslam’a yöneldi.

İspanya İslam Cemiyeti ve Granada Cami Vakfı Başkanı Ömer del Puzo Filistin meselesinin insanların kafasında soru işaretleri yarattığını ifade etti.

Puzo Endülüs’ün güney bölgesindeki bir camide her hafta bir veya iki yeni Müslüman’a ve gençlerin İslam’a yönelme eğilimine tanık olduğunu belirtti.

Ayrıca Del Puzo, Filistin meselesinin, İslam hakkında zaten bir şeyler bilenler arasında Müslümanlara yönelik bir sempati yarattığını da kaydetti. İsrail’in yalanlarını ve haksız saldırısını gördüklerinden dolayı hem kendi zihinlerinde hem de çevrelerindeki insanlardan daha fazla soru sormaya başladıklarını ifade etti.

Filistin’i desteklemek için Granada ‘da birçok gösteri yapıldığını belirten Del Puzo da İslam hakkında bilgi edinmek isteyenlerin sadece Granada ile sınırlı olmayıp Avrupa’nın tüm halklarının bu konuda sesini yükselttiğini sözlerine ekledi.

Gırnata veya Granada’da 37 bin Müslüman, İspanya’da ise çoğunluğu Fas, Pakistan, Bangladeş, Senegal ve Cezayir kökenli olmak üzere yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor. Çoğunlukla Katalonya, Valensiya, Endülüs ve Madrid’de ikamet ediyor.