Gazze'de her 4 dakikada bir şehid oluyor

İşgalci siyonistlerin 7 Ekim'den bu yana Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımda şehit olanların sayısı 10 bin 22'ye ulaşırken enkaz altında halen 2 bin 500'ü aşkın Filistinli kayıp…

Gazze'de her 4 dakikada bir şehid oluyor

Gazze'de Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El Kudra, işgalci rejimin 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği katliama ve saldırganlığa ilişkin güncel bilgiler vermeyi sürdürüyor.

El Kudra'nın açıkladığı veriler Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana aralıksız devam eden işgal bombardımanı nedeniyle her 4 dakikada bir Filistinlinin şehadete eriştiğini gösterdi. Ayrıca işgal bombalamalarının Gazze'de her saat başı 6 çocuk ve 4 kadının katledilmesine neden olduğu görüldü.

Dr. Eşref El Kudra, işgalin, Gazze Şeridi'nde son saatlerde 19 katliam gerçekleştirdiğin ve 252 kişinin şehit olduğunu belirtti.

Ailelere yönelik katliamların sayısının da 1.050 aileye ulaştığını söyleyen El Kudra, ikinci ayına giren saldırılar sonucunda şehit sayısının 5 bin 104'ü çocuk, 2 bin 641'i kadın olmak üzere 10 bin 22 olduğunu, yaralı sayısının ise 25 bin 408'e çıktığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü, enkaz altında 1.200'ü aşkın çocuk olmak üzere en az 2 bin 600 kişinin kayıp olduğunu aktardı.

El Kudra, 192 sağlık personelinin şehit olduğunu, 116 kurumun hedef alındığını, 16 hastanenin faaliyet dışı kaldığını bildirdi.

İşgalci rejimin, Gazze'deki hastaneleri ve ambulansları vahşice hedef aldığını söyleyen El Kudra, son birkaç saatte El Nasr Çocuk Hastaneleri, El Rantisi İhtisas Hastanesi, Göz Hastaneleri ve Ruh Sağlığı Hastanelerinin hedef alındığını belirtti.

Saldırganlığın ikinci ayına girmesiyle birlikte sağlık sisteminin tamamen aciz hale geldiğini ifade eden El Kudra, tüm tarafları, yardımın geçişini sağlamak için güvenli bir insani koridor açmaya çağırdı ve fırınların doğrudan hedeflenmesinin nüfusa yiyecek sağlamada büyük bir krize yol açtığını belirtti.

El Kudra, uluslararası toplumun sessizliğin, işgalcinin katliamlarına devam etmesine bir onay olarak görüldüğünü kaydetti.