Gazze'de Filistinli tutuklu Ahres'e destek için açlık grevi yapıldı

Siyonist İsrail'in hapishanesinde 100 gündür açlık grevinde olan Ahres'e destek olmak için düzenlenen eyleme hükümet yetkilileri ile bazı Filistinli grupların liderleri de katıldı.

Gazze'de Filistinli tutuklu Ahres'e destek için açlık grevi yapıldı

Gazze'de İşgalci İsrail'in hapishanesinde 100 gündür açlık grevini sürdüren Filistinli tutuklu Mahir el-Ahres'e destek olmak için bir günlük açlık grevi yapıldı. 

Gazze'deki Filistin Esirler Bakanlığı tarafından düzenlenen eyleme, hükümet yetkilileri ve bazı Filistinli grupların liderleri de katıldı. Eylemciler, Ahres'in fotoğraflarını taşıdı ve destek sloganları attı.

Filistin Esirler Bakanlığı Vekili Beha el-Medhun, eylem sırasında yaptığı konuşmada Ahres'in 100 gündür açlık grevini sürdürmesinin, Filistinlilerin sahip oldukları tüm silahlarla haklarını elde etme konusundaki kararlılığını yansıttığını söyledi.

Bu eylemle, Filistinli tutuklu Ahres meselesine halen göz yuman uluslararası ve insan hakları kurumlarına bir mesaj vermenin amaçlandığını aktaran Medhun, "Esirimize yanında olduğumuzu, acısını paylaştığımızı ve bu uzun savaşında onu desteklediğimizi söylemek istiyoruz." dedi.

AA