Oromo Kurtuluş Cephesi sivil halka saldırdı: 54 ölü

Uluslararası Af Örgütü, hafta sonu Etiyopya'nın Oromia bölgesinde sivil halka karşı düzenlenen silahlı saldırıda en az 54 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Oromo Kurtuluş Cephesi sivil halka saldırdı: 54 ölü

Etiyoypa'nın Oromia bölgesinde yaşanan saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu en az 54 kişi hayatını kaybetti, 750 kadar kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı. Onlarca evde ateşe verildi.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, masum insanların öldürülmesini kınadı. Ahmed, "Etiyopya'nın düşmanları ülkeyi yönetmek ve yıkmak için and içmiş ve bunun için ellerinden geleni yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

Etiyopya'da kargaşa çıkarmak için sivillerin silahlandırıldığına dikkati çeken Ahmed, bu yolla etnik temelli çatışmaların çıkarıldığını kaydetti.

Saldırı, Oromo Kurtuluş Cephesi tarafından yapıldı

Oromia bölgesi sözcüsü Getachew Balcha, saldırının dün akşam West Wollega’s Guliso bölgesinde yaşandığını ve hayatını kaybedenlerin arasında kadın, çocuk ile yaşlıların da bulunduğunu açıkladı.

Balcha, "Saldırı, Oromo Kurtuluş Ordusu tarafından bölgedeki halka psikolojik baskı uygulamak amacıyla gerçekleştirildi." dedi.

Görgü şahitleri ise silahlı kişilerin yaklaşık 200 kişiyi topladığını ve daha sonra insanların üzerine ateş açtıklarını açıkladı.

Oromo Kurtuluş Cephesi, Oromia bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden milliyetçi bir sol düşünceden oluşuyor.