Gazze'de açlık nedeniyle şehid olan çocukların sayısı 6'ya yükseldi

Gazze Şeridin'deki Şifa ve Kemal Advan hastanelerinde son 24 saatte 6 çocuğun açlık ve susuzluk nedeniyle şehit olduğu bildirildi.

Gazze'de açlık nedeniyle şehid olan çocukların sayısı 6'ya yükseldi

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın sağlık kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa ve Kemal Advan Hastanesi'nde bugün 6 çocuk açlık ve susuzluk nedeniyle şehit oldu.

Kaynaklar, çocuklardan 4'ünün Kemal Advan, 2'sinin ise Şifa Hastanesi'nden olduğunu aktardı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, bu akşam yaptığı açıklamada 7 çocuğun ise halen ciddi tehlike altında olduğu uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı daha önce Gazze'nin kuzeyinde pişik ve yetersiz beslenme nedeniyle bebek ölümlerini izlemeye başladıklarını bildirmişti.

Bakanlık, susuzluk ve yetersiz beslenmenin Gazze Şeridi'nde binlerce çocuk ve hamile kadını ölümüne neden olabileceği konusunda uyarmıştı.

Kemal Advan Hastanesi'nin müdürü Dr. Hussam Ebu Safiya, bugün yaptığı açıklamada hastanenin hizmet dışı kaldığını duyurmuştu.

Ebu Safiya, hastanenin çalışmayı durdurmasının yüz binlerce kişiyi uluslararası yasalarla güvence altına alınan tıbbi hizmet alma hakkından mahrum bırakacağı konusunda uyarmıştı.