Gazze için aylardır tek başına eylem yapıyor

​​​​​​​Siyonist işgal rejiminin aylardır Gazze'de sürdürdüğü katliamı kınamak için aylardır tek başına eylem yapan Dr. Nadir Çomak, işgalcilere destek veren firmaların önünde elinde Filistin bayrağıyla sık sık eylem yaparak farkındalık oluşturuyor.

Gazze için aylardır tek başına eylem yapıyor

Uzun yıllar boyunca üniversitede akademisyenlik yapan 35 yıllık eğitimci Dr. Nadir Çomak, siyonist işgalcilerin Filistin'de sürdürdüğü katliama sessiz kalmıyor.

Alışveriş merkezlerinin içerisinde ve caddelerde bulunan boykot firmalarını önüne giden Çomak, elinde Türkiye ve Filistin bayrağıyla, yanında taşıdığı ses sistemiyle firmaları protesto edip halkı söz konusu firmalardan alışveriş yapmamaya davet ediyor.

Yaptığı eylemlerle ilgili İLKHA muhabirine konuşan Dr. Nadir Çomak, tarafını bellli etmek ve Gazzeli mücahitlerin yanında durduğunu göstermek amacıyla eylemleri gerçekleştirdiğini söyledi.

"İnsan olan buna sesiz kalmaz"

7 Ekim sonrasından yaşanan katliama sessiz kalmamak için eylem yapmaya karar verdiğini ifade eden Çomak, "İşgal rejiminin Gazze'de başlattığı soykırımdan sonra vicdanen dayanamadım. Soykırımdan sonra 'insan olan duramaz' dedim ve eylemleri yavaş yavaş başladım. Katliamın bu seviyeye geleceğini tahmin edemiyordum. Keşke böyle olmasaydı. Can yakıcı, incitici ve dünyanın gördüğü en alçak eylem olduğu için 'insan olan buna sesiz kalmaz' dedim. Haksızlıklara karşı dimdik duran bir eğitimci olarak eylem yapmam ve Gazzeli kardeşlerimin yanında olamam gerektiğine karar verdim. Keşke katliam olmasa ve biz de eylem yapmasak." dedi.

"Karınca misali ne yapabilirim? diye yola çıktım"

Çomak, "Bana şunu soruyorlar 'eylem yapıyorsun da ne oluyor, neyi değiştiriyorsun?' diye soruyorlar. Belki bir şey değişmiyor ama kendi adıma çok şey değişiyor. İmanımı ateşliyor, ümmetin yanında, Gazzeli mücahitlerin yanında, İslam kardeşliğinin yanında yer alıyorum. İnsanlık onurunu zedeleyen dünyanın en karanlık kötülüğüne karşı çıkıyorum. Bu eylemleri reklam yapmak, para kazanmak, siyaset yapmak için değil sadece onurlu bir iş olduğu için yapıyorum. Belki bir kişiyi uyandıramam ama kendimi uyandırıyorum. Çocuklarımı, ailemi kurtarmaya çalışıyorum. Dünyayı değiştirmek gibi bir derdim yok. Allah, 'sen amelinden sorumlusun' diyor. Ben seferden sorumluyum zaferden değil. Karınca misali 'ne yapabilirim?' diye yola çıktım." şeklinde konuştu.

"Bir tek Musa kalsa da siyonizm bitecek"

Yaptığı eylemlerle başka insanların da tepki göstermesine vesile olduğunu aktaran Çomak, "İnsanlar yaptığımız eylemi destekleyip alkışlıyor. Bazen karşı çıkanlar da oluyor. Mesela bugün yaptığımız eylemde bir genç kız çıkıp, 'Burası Türkiye! Türkiye bayrağının yanında Filistin bayrağının ne işi var?' diye bağırdı. Ben de dedim ki 'Ben Osmanlıyım. Filistin de Osmanlının bir toprağıdır. Çanakkale'de 62 tane Gazzeli şehit var. Filistin bayrağı da benim. Osmanlı gelecek, siyonizm bitecek. Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin hakikatini yaşatmaya çalışıyorum. Bir tek Musa kalsa da siyonizm bitecek. Netanyahu'ya ve siyonizme meydan okuyorum. Madem Gazzeli mücahitler şehadet için çalışıyor ve ölüme meydan okuyor o halde biz de Gazzeli mücahitler gibi Gazze'deki dirilişle ayağa kalkmalıyız." diye konuştu.

"Dünya Gazze'nin direnişi ile özgürleşecektir"

Yaşanan soykırıma karşı çıkılması için halka çağrıda bulunan Çomak, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye halkının şerefli mensupları! Şanlı bir tarihin var. İslam tarihinde soykırım yok. Evlatlarına Fatih'i, Selahaddin-i Eyyubi'yi, Yavuz'ları anlat. Soykırıma karşı çık. Dünyanın en büyük soykırımı yaşanırken, çocuklar ve kadınlar katledilirken soykırıma sesiz kalma.  İnsansan soykırıma sesiz kalma. Hem onurunu hem namusunu hem de medeniyetini ve asaletini kurtar. Uyuma… Irkçılıktan, rahatlıktan uyan! Ayağa kalkmak zorundayız. Bana ne hastalığından uyan. Bu milletin tekrar iman ile dirilmesi gerekiyor. Gazze'deki imani direniş Türkiye'nin de İslami dirilişine vesile olacaktır. Dünya Gazze'deki direniş ile özgürleşecektir. Türkiye'nin özgürleşmeye, korkularından, ırkçılıktan kurtulmaya ihtiyacı var. Allah nurunu tamamlayacaktır. Önemli olan bu nur tamamlanırken bizim ne yaptığımızdır." (İLKHA)