Var gücümüzle Filistin intifadasının yanında olacağız

Zulme sessiz kalmamak ve Filistin'i gündemden düşürmemek için Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Var gücümüzle Filistin intifadasının yanında olacağız

Siyonist işgal rejiminin Filistin topraklarındaki katliamları dur durak bilmiyor.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze'de gerçekleştirilen soykırım devam ederken, şimdiye kadar milyonlarca insan yerinden oldu, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 40 bine yakın kişi şehit oldu, 10 binlerce kişi de yaralandı.

İşgalci siyonistleri protesto etmek, zulme uğrayan mazlum Filistin halkına destek için Ankara Filistin Dayanışması Platformu tarafından Ankara Şentepe Müslüm Gürses Parkı'nda basın açıklaması düzenlendi.

Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklaması öncesi toplanan Kudüs sevdalısı halk, Filistin'in yanında ve işgalcilerin karşısında olduklarını belirten sloganlar atarak, işgalci siyonitlerin yaptığı barbarlığa tepki gösterdiler.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına, AGEMDER Başkanı Tahsin Gülen tarafından basın açıklaması okundu.

Gülen, "Bu gün burada hastalıklı ideoloji siyonizmin taşeron örgütü olan israil e bir kez daha 'başaramayacaksınız' demek ve Filistin direnişine bir kez daha 'biriz, beraberiz ve kazanacağız' demek için toplandık. Bu gün Filistin halkının 76 yıldır süren işgal ve zulme verdiği en başarılı cevaplardan biri olan Aksa Tufanı operasyonunun üzerinden 241 gün geçti. 8 aydır Gazze'de soykırımda bulunan siyonist israil rejimi son zamanda HAMAS’ın başarılı operasyonlarıyla verdiği kayıpları ve esirleri unutturmak için güvenli bölge ilan edilen Refah'ta yüzlerce Filistinliyi bombalarla yakarak şehit etmiştir. Siyonizm terör örgütü, İslam ülkelerinin liderlerinin sessizliğinden aldığı cesaretle insanlıktan uzak bir halde terör saldırılarını sürdürürken, gerçekleşen bu son saldırılar sözün bittiği yer olmuştur." dedi.

"Terör örgütü israil ile müzakere süreci bitmiştir"

İşgal çetesinin barbarlıklarına vurgu yapan Gülen, "Hiçbir savaş hukuku gözetmeyen, kadın, çocuk, yaşlı, doktor, gazeteci ve yardım gönüllüsünü katleden bu hastalıklı Siyonistler, Uluslararası Adalet Divanının saldırıları durdurma kararı almasına rağmen saldırılarına devam etmektedir. Refah’ ta yerinden edilen Filistinlilerin Mısır sınırının tamamen Siyonistlerin eline geçmesi ve yardım kuruluşlarının Gazze’ye girişlerinin engellenmesiyle Gazze halkı çaresiz hale gelmiştir ve bu durum düzeltilmezse daha büyük katliamların, açlık ve ölümlerin habercisidir. Artık açık şekilde anlaşılmaktadır ki terör örgütü israil ile müzakere süreci bitmiş ve topyekün mücadele dönemi başlamıştır. Müslümanlar tarihte hiçbir ayrım yapmadan mağdurun, mazlumun yanında olmuştur." ifadelerine yer verdi.

"israil ordusunda, kardeşlerimize karşı savaşan siyonistler tespit edilip vatandaşlıkları iptal edilmelidir"

Osmanlı'nın, Endülüs’ün düşmesinden sonra ayrım gözetmeksizin Yahudilere de kapılarını açtığını belirten Gülen, "Şimdi Türkiye de yaşayan Yahudi toplumu ve Yahudi iş adamlarından Siyonist terör örgütüyle aralarına mesafe koymalarını ve soykırımcı hastalıklı bu zihniyeti amasız fakatsız telin etmelerini bekliyoruz. Dünyadaki ve israildeki bir çok Yahudi, siyonistlerle aralarına mesafe koymuşlardır. Türkiye’de ki Yahudi cemaati ve işadamların da artık sesleri çıkması gerekmektedir. Yine ülkemizde yaşayan çifte vatandaş olan ve 7 Ekim’den bu yana israil ordusunda kardeşlerimize karşı savaşan siyonistler tespit edilip vatandaşlıkları iptal edilmelidir. Eğer bir şekilde ülkeye girmişlerse tutuklanıp soykırım suçlamasıyla yargılanmalıdırlar. Türkiye'de mahkemelere yapılan siyonist yöneticilerin yargılanması ve savaş suçundan yargılanması talep ve başvuruları Adalet bakanlığı tarafından bekletilmemeli Uluslararası Adalet Divanının almış olduğu kara gibi israilli yöneticilerin yargılanması sağlanmalıdır. İsraile koşulsuz destek veren ABD’nin kullandığı Kürecik ve İncirlik üsleri derhal kapatılmalıdır." şeklinde belirtti.

"İsrail terör örgütü Gazze’de başarılı olursa yarınki hedefleri Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve birçok ilimiz olacaktır"

"Filistinli kardeşlerimiz bugün insanlık dramı yaşıyor" diyen Gülen, açıklamasının devamında şunları aktardı:

"Onlar sadece kendi toprakları için değil Tüm İslam coğrafyası için bedel ödüyorlar. Filistinli kardeşlerimiz aynı zamanda Bağdat’ın Şam’ın Doğu Türkistan’ın ve Türkiye’nin selameti için mücadele ediyorlar. Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki israilin Arz-ı Mevud projesi yalnızca Gazze, Kudüs ve Batı Şeria ile sınırlı değildir. İsrail terör örgütü Gazze’de başarılı olursa yarınki hedefleri Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve benzeri birçok ilimiz olacaktır. HAMAS sadece Filistin için değil Türkiye içinde savaşmaktadır. Bugün âlimlerimiz 'Gazze’yi desteklememek cihattan kaçmaktır. Siyonistlerin Kudüs, Aksa ve Filistin'e yönelik saldırıları Müslümanların savunma cihadı yapmasını gerektirmektedir. Müslüman halkın elinden geldiğince seferber olması elindeki tüm imkânlarla düşmana saldırması veya düşmanın destekçilerinin elçiliklerine giderek protesto etmesi farzdır' demektedir."

"Var gücümüzle Filistin intifadasının yanında olacağız"

Güler, "Bizler Ankara Filistin Dayanışma Platformu olarak, Mazlum Gazze halkının yanında dün olduğu gibi bugün de olamaya devam edeceğiz. Pasif direniş hareketi olana boykota devam edeceğiz. Her daim zulme karşı çıkmak için meydanlarda olacak, soykırımı unutturmamaya, zalimlerin karşısında olmaya ve mazlumlar için eylemlere devam edeceğiz. Yine 'Yaşasın Küresel İntifada' diyerek, var gücümüzle Filistin İntifadasının yanında olacağız.  Sosyal medyada ve sohbet ortamlarında Gazze’yi dilimizden düşürmeyeceğiz. Zira bugün Gazze’yi savunmak insanlık görevimizdir. Bugün israili güvenliği için destekleyen ABD ve Avrupa devletleri de amaçlarına ulaşamamıştır. Gelinen noktada Siyonist terör örgütü bırakın işgal ettiği topraklarda, artık hiçbir dünya ülkesinde güvende değildir. Bugün Peygamberimiz (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem)'in Gargat ağacı hadisine canlı canlı şahit oluyoruz. Bugün tüm dünya insanlarının vicdanı, Siyonistlerin zulmünü görüp ifşa etmektedir. Siyonistler Filistin’de güvende değiller, dünyanın neresine giderse gitsinler güvende değiller. Arkasına saklanabilecekleri ABD ve İngiltere gibi birkaç tane Gargat ağaçları kaldı. O ülkelerin halkları da bu siyonistlere karşılar." dedi. 

"Siz ey Müslümanlar! Suskun ve aciz helak olmuş ölüler"

Son olarak Güler, "Sözlerimize burada son verirken Şehit Ahmet Yasin'in ümmete yazdığı mektubun bir kısmını burada okumadan geçemeyeceğiz: 'Siz ey Müslümanlar! Suskun ve aciz helak olmuş ölüler. Hala kalpleriniz sızlamıyor mu? Başımıza gelen bu acı felaketler karşısında bir halk yok mu? Hiç mi kimse yok Allah için ve ümmetin namusu için kızacak? Şerefli direnişçilerken, bizleri katil teröristler olarak ilan edenlere karşı duracak! Bu ümmet utanmaz mı şerefi çiğnenirken? Omuzlarımıza el verecek ve gözyaşlarımızı silecek bir bakış! Bu ümmetin kurumları sivil güçleri, partileri, teşkilatları ve bariz şahsiyetleri Allah için kızmaz mı? Tümü birden sokaklara dökülüp bizim için dua etmeye Ey Rabbimiz gücümüzü topla zaafımızı gider ve mümin kullarına yardım et diye çağırmaz mı?' Buna da mı gücünüz yetmiyor!" ifadelerine yer verdi.