Fransa Yetim Eli'den Tanzanya'daki ihtiyaç sahiplerine yardım

Tespit ettikleri ihtiyaç sahiplerine gerek nakdi gerekse ayni yardımlarda bulunan Fransa Yetim Eli Derneği, Tanzanya'nın Tanga ve Darusselam kentlerinde ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar ulaştırdı.

Fransa Yetim Eli'den Tanzanya'daki ihtiyaç sahiplerine yardım

Dernek yöneticileri yaptığı açıklamada, Tanzanya'nın Tanga ve Darusselam kentinde bulunduklarını ve buradaki ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırdıklarını belirtti.

Açıklamada, ülkedeki yardım ekibinin bölgelerde yaşayan 50 aileye gıda paketi dağıtımı gerçekleştirildiği, 35 aileye nakdi yardım ve 1000 aileye de sıcak yemek ulaştırıldığı kaydedildi.

Tanzanya'daki muhtaç ailelere 50 adet küçükbaş hayvan dağımı gerçekleştiren dernek, hayırsever vatandaşlar tarafından emanet edilen adak, akika ve şükür kurbanları da keserek etlerini bölgedeki muhtaçlara ulaştırdı. 

Fransa Yetim Eli olarak Tanzanya'ya insani yardım projesi başlattıklarını ve Türkiye'nin Darusselam Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu ile ülkedeki son durum ve yapılacak yardım çalışmaları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduklarını aktaran Fransa Yetim Eli Derneği Başkanı Enes Suiçer, şunları kaydetti:

"Tanzanya'da kurbanlar kestik, gıda dağıtımı, nakdi yardım, sıcak yemek ve canlı süt keçisi projelerimizi gerçekleştirdik. Sıcak yemeklerimizin çoğunu yetimhanelerde dağıttık ve onların sofralarına iştirak ettik. Bizlere güvenen hayırseverlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Rabbim hayırseverlerin yaptığı bütün yardımları kabul eylesin." (İLKHA)