Fransa Yetim Eli ve IHO EBRAR yardım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor

Türkiye ve Afrika ülkelerinde başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik çalışmalar yürüten uluslararası yardım kuruluşları Avrupa Yetimeli, IHO EBRAR ve Fransa Yetim Eli Kurban Bayramı münasebetiyle binlerce ihtiyaç sahibi aileye yardımda bulundu.

Fransa Yetim Eli ve IHO EBRAR yardım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor

IHO EBRAR Etiyopya'da yüzlerce ihtiyaç sahibine nakdi yardımda bulundu 

Kurban Bayramı vesilesiyle Afrika'nın Etiyopya ülkesine giden IHO EBRAR, Oromiya bölgesinde aralarında yetim, engellilerin de bulunduğu yüzlerce yoksul aileye hayırseverlerin desteğiyle nakdi yardımda bulundu.

Yaptıkları yardım faaliyetine ilişkin açıklamalarda bulunan IHO EBRAR gönüllüsü Salih Basatoğrul, Kurban Bayramı öncesi bir nebze de olsa yoksulların sevinmesine sebep olmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda hayırseverlerin katkısıyla Etiyopya'da 385 ihtiyaç sahibi aileye 20'şer dolar nakdi yardımda bulunduklarını aktaran Basatoğrul, "IHO EBRAR olarak İngiltere'den buraya gönüllü olarak geldik. Hayırseverlerin zekât ve sadaka yardımlarını burada dağıttık. Fakat ne kadar dağıtmaya çalışsak da yine yetmiyor. Bu mazlum, ihtiyaç sahibi insanlara hayırseverlerin daha fazla yardımda bulunmalarını talep ediyoruz. Şu anda 385 aileye 20'şer dolar para dağıttık. Bir bayram harçlığı olarak verdik. Bu para her şeyi halletmiyor. Hayırseverlerden bu insanları yalnız bırakmamalarını istiyoruz." dedi.

Fransa Yetim Eli, bayramlık elbiselerle yetim Afrikalı çocukları sevindirdi

Fransa Yetim Eli tarafından hayırseverlerin bağışlarıyla yapılan yardımda çocuklar, Kurban Bayramı'na yeni kıyafetleriyle girecek olmanın sevincini yaşadı.

Fransa Yetim Eli gönüllüsü Harun Suiçer, yaptığı açıklamada, Etiyopya'da yüzlerce yetim çocuğa Kurban Bayramı öncesi kıyafet ve ayakkabı yardımı yaptıklarını söyledi.

Yetim çocuklara yaptıkları yardımın yeterli olmadığını belirten Suiçer, hayırseverlere daha fazla yardım çağrısında bulundu.

Afrikalı çocukların büyük mağduriyet yaşadığını vurgulayan Suiçer, "Fransa Yetim Eli olarak bugün Afrika'nın Etiyopya ülkesindeyiz. Burada yüzlerce yetim çocuğu giydirerek sevindirdik. Onlara ayakkabı, pantolon ve gömlek yardımında bulunduk. Gördüğümüz kadarıyla burada çocukların ciddi bir giyim ihtiyacı var. Çocukların ayağında ayakkabı yok. Bazılarının üzerinde doğru dürüst elbise yok. Havalar çok soğuk. Onun için kalın elbise yardımı yapılması lazım. Bu konuda hayırseverlerin yardımını bekliyoruz." dedi.

Fransa Yetim Eli'nden Afrika'da yüzlerce yoksula gıda yardımı 

Afrika'nın Etiyopya ülkesinde Kurban Bayramı dolayısıyla yardım faaliyetinde bulunan Fransa Yetim Eli, yaptığı gıda yardımıyla yüzlerce Afrikalı yoksulun yüzünü güldürdü.

Kardeş kuruluş Fransa Yetim Eli adına yardım dağıtımında bulunduklarını belirten Avrupa Yetim Eli Genel Başkanı Abdurrahman Altun, Oromiya bölgesinde yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımında bulunduklarını söyledi.

Altun, "Burası Oromiya bölgesi, kırsal bir bölge. Yarın Kurban Bayramı dolayısıyla burada gıda yardımımız oldu. Fransa Yetim Eli adına yüzlerce mağdur aileye hazırlamış olduğumuz gıda paketlerini veriyoruz." dedi.

Yardım yaptıkları ailelerin büyük çoğunluğunun engelli olduğuna dikkat çeken Altun, "Durumları çok içler açısı. Buradaki gençler kendilerine yardım ediyor. Hakikaten çok makbule geçen bir çalışma. Bugün bu mübarek günde bu işi yapmak Allah'ın bir lütfudur. Rabbim hayırseverlerimizden razı olsun." ifadelerini kullandı.