Filistinliler teravih ve sabah namazı için Mescid-i Aksa'ya akın etti

İşgal rejiminin tüm saldırı ve engellemelerine rağmen yaklaşık 40 bin Filistinli Mescid-i Aksa’da teravih namazını eda etti. Ramazan ayının üçüncü cuma gününde sabah namazını da Kudüs'te binlerce Filistinli Mescid-i Aksa'da eda etti.

Filistinliler teravih ve sabah namazı için Mescid-i Aksa'ya akın etti

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da işgal rejimi Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanlara saldırı yaptı.  Postalarıyla Mescid-i Aksa’yı basan işgal rejimi, ibadete eden Müslümanlara gaz, plastik mermi ve coplarla saldırı saldırdı.

Tüm saldırı ve baskılara rağmen yaklaşık 40 Filistinli Müslüman, Ramazan ayının 16’ncı teravih namazını Mescid-i Aksa’da eda etti. 

Filistinli Müslümanlar, siyonist işgal rejiminin kirli ve sinsi planlarına karşı Mescid-i Aksa'da bir araya geldi.

Mescid-i Aksa'nın kuzey duvarında bulunan Hutta ve Esbat (Aslanlı Kapı) kapıları önüne gelen binlerce Filistinli, tekbirler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya ve Kıble Mescidi'ne yöneldi.

Filistinliler, siyonist işgal rejiminin tüm engelleme çabalarına ve getirdikleri zorlaştırma koşullarına rağmen bu sabah namazını yine Mescid-i Aksa'da kıldı. 

Filistinliler, sabah namazını kıldıktan sonra "Canımızla, kanımızla sana fedayız ey Aksa!" sloganları attı.

Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme ve Yahudileştirme planları yapan işgal rejimi, söz konusu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi gasıpları Mescid-i Aksa'ya baskına yönlendiriyor.

İşgalci gasıplar, 2003'ten bu yana polis eşliğinde kutsal mabede giriyor. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiği bu girişleri "baskın" olarak nitelendiriyor.