Filistinliler işgal çetesine karşı Şeyh Cerrah'ı savunuyor

Siyonist işgal güçlerinin, işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ni hedef alan baskınlarına karşı dün akşam saatlerinden itibaren çıkan çatışmalarda onlarca Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Filistinliler işgal çetesine karşı Şeyh Cerrah'ı savunuyor

Şeyh Cerrah Mahallesi sakinleri siyonist işgal güçlerine ve onlara destek veren yahudi gasıplara karşıdirenişini sürdürüyor.

Filistin Kızılay Teşkilatı dün gece yarısı yaptığı açıklamada ekiplerinin, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ne işgal güçlerinin baskınları sonucu çıkan çatışmalarda yaralanan 31 kişiye müdahale ettiklerini duyurdu.

Açıklamada yaralananlardan 6'sının doğrudan saldırıya maruz kaldığı ve bunlardan 4'ünün başından yaralandığı, 4 kişinin gerçek mermilerle yaralandığı, diğer yaralıların ise darp, şarapnel parçaları ve biber gazından etkilendiği belirtildi.

Kaynakların verdiği bilgilere göre, işgal güçleri tahliye edilmesi istenen ve Salim ailesine ait olan evde nöbet bekleyen Filistinli vatandaşları güç kullanarak çıkardı.

İşgal güçleri dün akşam saatlerinden itibaren Şeyh Cerrah Mahallesi'ne çıkan yolları kapatmış ve Salim ailesinin evini kuşatmaya almıştı.

Mahalle ahalisinin evin gasp edilmesine direnmesi üzerine işgal askerleri direnenleri darp ederek, üzerlerine ses ve gaz bombaları atarak saldırmıştı.  

Aşırı sağcı sözde Milletvekilinden provakasyon

Siyonist işgalci aşırı sağcı sözde milletvekili Itamar Ben-Gvir'in işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde onlarca fanatik Yahudi gasıpla beraber çadır kurarak yaptığı kışkırtma eylemi bölgedeki gerilimin artmasına neden oldu.

Yahudi gasıplarınbölgedeki Filistinlilerle sözlü tacizlerine karşılık, Filistin marşları okuyan, çeşitli sloganlar atan ve tekbir getiren Kudüslülere, işgal çetesi ses bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

Filistinliler, aşırı sağcı sözde milletvekili Itamar’ın kurduğu çadırın karşısında bulunan bir evin avlusunda cemaatle namaz kıldı. Namaz kılan cemaate de işgal çetesi müdahalede bulunurken, 12 Filistinli gözaltına almdı.

Yaşanan tüm baskılara rağmen Filistinlilerin gösterdiği direniş neticesinde siyonist aşırı sağcı sözde milletvekili Itamar’ın kurduğu çadır dağıtıldı.

Yaşananlar tam olarak 'Yahudi terörü'

Öte yandan konu ile ilgili açıklama yapan Filistin yönetimi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi ile diğer Filistin kent ve köylerinde yaşanan olayları "Yahudi terörü" olarak nitelendirdi ve bunların işgaliclerin gerçek yüzünü gösterdiğini belirtti.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne yaptığı yazılı açıklamada, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yükselen tansiyonla ilgili değerlendirmede bulundu.

Ebu Rudeyne, "Uluslararası toplum, halkın tehcir edilmesi ve evlerinin yıkılması karşısında sonuç getirmeyen kınamalar yerine gerçek ve ciddi bir baskı uygulamalı ve uluslararası meşruiyete uyması için siyonistlere yaptırımda bulunmalıdır." ifadesini kullandı.