Filistinli Bakandan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığına ziyaret

Filistin Aile Bakanı Ahmed El Kürdi, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti.

Filistin Aile Bakanı Ahmed El Kürdi, beraberindeki heyetle HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti.

Heyet, HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin ve İl Başkanı Erdal Elibüyük tarafından karşılandı. Yaklaşık bir saat süren görüşmede son dönemlerde Filistin’de yaşanan gelişmelere değinildi.

Geri Dönüş Yürüyüşlerinin başladığı günden bu yana Siyonistlerin yaptıkları saldırılarda yaklaşık 30 bin kişinin yaralandığını söyleyen Filistin Aile Bakanı Ahmet El Kürdi, "Gazze’de yaşanan insanlık dramını konuşursak sıkıntılar bitmez." dedi.

El Kürdi, "Siyonistler her geçen gün Gazze’ye yönelik saldırılarını arttırıyor. Gazzeli kadın, erkek, çocuk herkes barışçıl yürüyüşlerine devam ediyor. Bu yürüyüşler Gazze’nin üzerindeki zulmün bitmesi için yapılıyor. İnsanlar yürüyüş yaptıklarında üzerlerinde herhangi bir silah olmamasına rağmen siyonistler onlara gaz bombalarıyla, gerçek mermilerle karşılık veriyorlar. 30 bin yaralıdan söz ediyoruz. Gazze’nin nüfusu 2 milyon. Bu sayı İstanbul nüfusuna göre çok az ama bir anda 30 bin yaralının olması büyük bir rakamdır." diye konuştu.

"Filistin bizim birinci gündemimizdir"

Filistin’in öncelikli meseleleri olduğunu belirten HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin ise şu ifadeleri kullandı:

"Filistin bizim birinci gündemimizdir. Filistinli kardeşlerimizle diyaloglarımız çok eskilere dayanıyor. Son yıllarda Filistinli kardeşlerimizin Türkiye’ye gelmesiyle bu ilişkiler daha da iyileşti. Parti olarak 4 esası kendimize ilke edindik: Yapacağımız her işin İslami olması, ümmete faydası olması, kendi özgür kararımız olması ve yapacağımız işlerin gücümüzün üzerinde olmaması lazım. Dolayısıyla Filistin’e yardım yaptığımız zaman bunları göz önünde bulunduruyoruz."

"Orada yaşananlar sözün bittiği yerdir"

Filistin’in, gönül coğrafyalarından bir coğrafya olduğunu söyleyen HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, "Orada yaşananlar sözün bittiği yerdir. Filistin toprağı şehitlerin kanlarıyla sulanmış hale gelmiş durumdadır. Siyonistler artık bir yeri bombalamadan önce uyarı ateşi yaparak insanların evlerinden çıkmasını sağlıyorlar. Ardından yaşadıkları yerleri bombalıyorlar. Öldürmekle boşaltamadığı topraklarda yaşayan insanları bir şekilde göç etmeye zorlayarak orayı işgal etmeye çalıştıklarını görüyoruz." dedi.

Elibüyük, "Filistin meselesi ümmetin dirilişidir. Çünkü ümmetin düştüğü yer Filistin’dir. İnşallah tekrar kalkacağı yer Filistin olacaktır. Filistin’in bağımsızlığı ümmetin bağımsızlığını getirecektir." şeklinde konuştu.

İLKHA