Fas'ta İsrail'le ihanet anlaşması protesto edildi

Fas'ın Kazablanka kentinde önceki akşam göstericiler, siyonist rejim ile Fas arasında yapılan ihanet anlaşmasını sloganlar atarak protesto ettiler.

Fas’ta hükümetin İşgalci İsrail’le normalleşme anlaşması yüzlerce kişi tarafından protesto edildi. Ülkenin liman kenti Kazablanka’da önceki akşam göstericiler, ellerinde Filistin bayraklarıyla İşgalci İsrail-Fas anlaşmasına karşı sloganlar atarak yürüdü.

Göstericiler, İşgalci İsrail’in Filistin’deki saldırılarını da protesto ederek Filistin halkıyla dayanışma çağrısı yaptı.

Başkent Rabat’ta iki hafta önce anlaşmayı protesto etmek isteyen göstericiler, polisin sert müdahalesi sonucu dağıtılmıştı.

Fas, 10 Aralık’ta İşgalci İsrail’le ilişkilerinin "en yakın zamanda" normale döneceğini açıklamıştı. ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner’in de bulunduğu İşgalci İsrail heyeti, geçen hafta Fas’ı ziyaret etmişti.

Filistin’deki Hamas örgütü sözcüsü Hazım Kasım, Fas-İsrail anlaşmasına tepki göstererek “Bu anlaşma bir suç. İsrail işgali her yeni normalleşme anlaşmasını Filistin halkına yönelik saldırganlığı artırmak ve yerleşimleri genişletmek için kullanıyor” demişti.