'Filistin'e ihanet etmezseniz tahtı kaybedersiniz'

ABD’NİN ‘Yüzyılın Anlaşması’ adını verdiği Filistin’e dayatılan sözde barışın açıklanmasına bir aydan az bir süre kala Trump yönetimi, Arap liderleri metne destek vermeleri konusunda baskı yapmaya başladı.

'Filistin'e ihanet etmezseniz tahtı kaybedersiniz'

İsrailli gazeteci Edy Cohen, Trump yönetiminin Filistin’e ihaneti kabul etmemeleri durumunda Arap Krallarını devirmekle tehdit ettiğini duyurdu. 

'Hepinizi deviririm' 

Cohen’in “Arap krallarının tahtı tehlikede” başlıklı haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump Arap liderleri arayarak Yüzyılın Anlaşması’nı onaylamayan Arap liderlere kayıtsız kalmayacağını bildirdi.

“Arap krallarının 2 seçeneği var; ya anlaşmayı onaylayacaklar ya da Beyaz Saray’ı karşılarına alacaklar” denilen haberde, Trump’ın anlaşmayı desteklemeyen her Cumhurbaşkanı ve Arap Kralını makamından indirmekle tehdit ettiği kaydedildi.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu Elçisi Jason Greenblatt, “Yüzyılın Anlaşmasını Filistin Devleti ve Arap devletleri reddederse tarihi sert bir karara maruz kalacak” ifadelerini kullandı.

Son iki yıl boyunca fikirleri ve bakış açılarını öğrenmek için bölge liderleriyle pek çok görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Greenblaat, bölgede pek çok liderin plana olan katılımlarının önemini vurguladı.