YPG'ye isyan eden Araplara Amerikan müdahalesi

Suriye’nin Deyrizor kentinde Arap aşiretlerinin terör örgütü YPG/PKK işgaline yönelik isyanı büyüyünce ABD ordusu devreye girdi.

YPG'ye isyan eden Araplara Amerikan müdahalesi

YPG/PKK işgalindeki Arap nüfus yoğunluklu bölgelerde Suriyelilerin isyanı sürüyor. Deyrizor kentinde bir haftadır süren ve YPG/PKK işgaline karşı çıkan Arap aşiretlerin gösterileri kana bulandı.

YPG’lilerin ayaklanmayı bastıramaması üzerine olaya müdahale eden Amerikan ordusu, bölgedeki üslerinden kaldırdığı helikopterlerle sivillerin üzerine ateş açtı. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. 

‘'İşgale hayır' sloganı

Bir haftadır süren gösterilerde dün yine Arap aşiretlerinin çağrısıyla Deyrizor sokaklarını dolduran göstericiler, YPG’lilerin keyfi tutuklamalarına, zorunlu askerlik uygulamasına, petrole el koyarak Esad rejimine satmasına tepki gösterdi. “YPG işgaline hayır” sloganı atan eylemciler, Şehil Kasabası’nın Ketf Semtinde yer alan YPG'ye ait bir kontrol noktasını da ateşe verdi. Lastik yakarak yolları kapatan halk, örgütün yolsuzluklarına tepki gösterdi.

Amerikan Washington Post gazetesi, önceki gün yayımladığı bir analizde, protestoların ABD’nin bölge çıkarlarını tehdit ettiğini belirtmişti.