Filistin'de 'koronavirüs' alarmı: Hastanelerdeki doluluk yüzde 100'e ulaştı

Filistin'de koronavirüs salgını etkisini artırarak sürdürüyor. Sağlık Bakanı Mey Keyle, COVID-19 salgını nedeniyle hastanelerdeki doluluğun yüzde 100'e ulaştığını ve ülkedeki sağlık durumunun "son derece tehlikeli" bir hal aldığını söyledi.

Filistin'de 'koronavirüs' alarmı: Hastanelerdeki doluluk yüzde 100'e ulaştı

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, Arap Birliği ülkelerinin sağlık bakanlarının video konferans üzerinden düzenlediği ve COVID-19 salgınının yansımalarını konuştuğu toplantıya katıldı.

Toplantıda söz alan Keyle, "Filistin'de tehlike çanları çaldı. Salgının mevcut seyri çok tehlikeli bir hal aldı" dedi.

"Hastanelerdeki doluluk yüzde 100'e ulaştı"

Filistin hastanelerindeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını belirten Keyle, yoğun bakıma alınan ve entübe olan hasta sayısında da artış yaşandığını söyledi.

Hastanelerde tedavi imkanını artırmak için daha fazla yatak ve tıbbi ekipman temin etmeye çalıştıklarını aktaran Filistinli Bakan, çok sayıda hastada mutasyonlu virüs görüldüğüne işaret etti.

Günlük vaka sayısı 1000'in üzerinde

Yaklaşık 5,2 milyon nüfusa sahip işgal ve abluka altındaki Filistin topraklarında geçen hafta 1000'in altına düşen günlük vaka sayısında son günlerdeki artış dikkati çekiyor.

Hafta başından itibaren özellikle Batı Şeria'daki artışlar yüzünden Filistin'de günlük vaka sayısı yeniden 1000'in üzerinde seyrediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığının verilerine göre, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria ile abluka altındaki Gazze Şeridi'nde virüs kaynaklı can kaybı 2 bin 534'e, vaka sayısı da 238 bin 889'a yükseldi. İyileşenlerin sayısı 212 bin 688 oldu.

AA