Avrupa Yetim Eli Uganda'da süt keçisi ve gıda paketi dağıttı

Uganda'nın Soroti kentinde faaliyetlerini sürdüren uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli Derneği yetkilileri tarafından ihtiyaç sahibi onlarca aileye geçimlerini yapabilmeleri için süt keçisi dağıtımını yapıldı.

Genel Merkezi Almanya'da bulunan Derneğin Türkiye Koordinatörü Nurullah Günaydın ve beraberindeki heyet Soroti kentine bağlı bir köyde ihtiyaç sahibi onlarca aileye önce gıda dağıtımını gerçekleştirdi.


Gıda yardımını almak için köy camisi bahçesinde toplanan bayanlara selam veren Nurullah Günaydın, tercümanlar vasıtası ile kentte yürüttükleri hayır çalışmalarından bahsetti, hayırseverlerin selamlarını iletti.

Ardından ailelerin geçimlerini sağlamalarına yardımcı olacak süt keçilerini ailelere dağıtan Günaydın burada yaptığı konuşmada, "Uganda'nın Soroti kentinde, hayırseverlerin bağışladığı gıda paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Birazdan ihtiyaç sahibi ailelere canlı süt keçisi dağıtımını gerçekleştireceğiz inşallah. Burada insanlarımızın geçimi için bu süt keçilerinin ayrıca bir anlamı var. Onlara dağıtacağımız bu keçilerle bir nebze de olsun maddi problemlerinin ortadan kalkacağına inanıyoruz." dedi.

Avrupa Yetim Eli Derneği Türkiye Koordinatörü Nurullah Günaydın 

Süt keçisi ve gıda paketlerini alan aileler buradan evlerine mutlu bir şekilde döndüler.

İLKHA