Filistin yanlısı aktivistler İngiltere Terör Yasası kapsamında tutuklandı

Filistin yanlısı çeşitli grupların üyeleri, Filistin için ayağa kalktıkları gerekçesiyle yargılanan aktivistlerle dayanışma gösterdikleri için tutuklandılar.

Filistin yanlısı aktivistler İngiltere Terör Yasası kapsamında tutuklandı

Doğrudan Eylem Grubu ve Filistin Eylem Grubu'nun bazı üyeleri, İngiltere merkezli İsrail silah şirketi Elbit Systems'e ait bir tesise baskın düzenledikleri için İngiliz yasalarının sert cezasıyla karşı karşıya.

Eylemcilerden ismini açıklanmasını istemeyen biri şu açıklamalarda bulundu;

İngiliz devleti Filistin için sesleri suçlulaştırmaya çalışıyor. Bu yüzden bu cezalar şaşırtıcı değil.

İngiliz devletinin Siyonizm ile tarihsel ve güncel bağlantısını göz önünde bulundurursak, elbette insanlar silah şirketlerinin özel mülklerini parçalayacaklardır.

... Filistin'de gördüğümüz katliamlarla ve bu iğrenç suçlara karşı elbette tepkimiz olacak.

Elbit'e yapılan baskın geçen hafta gerçekleşti. Video görüntüleri Filistin Eylemi üyelerinin modifiye edilmiş bir hapishane minibüsünü Bristol'un güneybatı şehri yakınlarındaki Elbit fabrikasının kapısına çarparak tesise olabildiğince fazla zarar verdiğini gösteriyor.

Bu durum, İngiliz polisinin 10 aktivisti gözaltına almasına yol açtı. Aktivistleri şaşırtan şey ise İngiltere'nin terörizm yasası kapsamında tutuklanmaları ve iddiaya göre hücre hapsinde tutulmalarıydı.

Bu, polisin onları herhangi bir suçlama olmaksızın 28 güne kadar gözaltında tutmasına olanak tanıyor ki bu, temelde hırsızlık, ağırlaştırılmış hırsızlık, bir miktar hasar ve bir miktar hırsızlık anlamına gelen bir suç için inanılmaz derecede uzun bir süre.

Yani bununla göz dağı vererek daha geniş çaplı hareketi sindirmenin bir yolu olduğunu hissediyoruz.

İngiltere'de aylardır Gazze soykırımına ve İngiliz hükümetinin bu soykırımdaki suç ortaklığına son verilmesi için bu gruplar tarafından çağrılar yapılıyor ve eylemler yürütülüyor.

Filistin Eylem Grubu üyeleri, protesto hareketinin liderlerinin aşırı itaatkar olduğundan şikayetçiler.

Bıktık artık. Bu liderler en azından boykot eylemleri hakkında konuşmalı ve gösteriler arasında sahadaki kampanyamızın ne olması gerektiği konusunda bize talimat vermeli.

Ve bundan kaçınıyorlar ve biz onların Filistin halkının hayatta kalmasından çok kendi hayatta kalmalarıyla ilgilendiklerini düşünüyoruz.

Palestine Action, yıllardır Birleşik Krallık genelindeki Elbit Systems sitelerini başarıyla hedef alıyor.

Şirket, İsrail rejiminin Filistinlileri katletmek için kullandığı ölümcül silahlar olan askeri insansız hava araçları ve kara teçhizatının yüzde 85'ini sağlıyor.

Filistin Eylemi'nin gözaltına alınan 10 üyesinden üçü şu anda Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.

Henüz bir karar açıklanmadı ancak Filistin Eylem Örgütü ve destekçileri, böylesine açık bir soykırımın devam etmesine izin vermeyeceklerini söylüyorlar.