Filistin Devlet Başkanı Özel Temsilcisi Nebil Şaas: Seçimlerin ertelenme ihtimali büyük

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Özel Temsilcisi Nebil Şaas, İşgalci İsrail'in seçimlerin Kudüs'te de yapılabilmesi konusunu yanıtsız bırakması nedeniyle seçimlerin ertelenme ihtimalinin büyük olduğunu belirtti.

Filistin Devlet Başkanı Özel Temsilcisi Nebil Şaas: Seçimlerin ertelenme ihtimali büyük

Şaas, Lübnan'da yayın yapan "En-Nehar" gazetesine verdiği demeçte, "Seçimler, Kudüs'süz olmaz. Çünkü bu durum İşgalci İsrail'in Kudüs'ü bizden ayırma isteğini pekiştirir." ifadesini kullandı.

Özel Temsilci, "İsrail'in seçimleri işgal altındaki Kudüs'te de yapılabilmesi konusunu yanıtsız bırakması gölgesinde seçimlerin ertelenme ihtimali büyük." dedi.

"Seçimlerin Kudüs dahil Filistin topraklarında yapılmasında ısrarcıyız"

Öte yandan Fetih Hareketi Sözcüsü Hüseyin Hamayil ise yaptığı açıklamada, "Fetih ve Filistin yönetimi, seçimlerin Doğu Kudüs dahil olmak üzere işgal altındaki tüm Filistin topraklarında yapılmasında ısrarcı." ifadelerini kullandı.

Hamayil, meselenin sadece seçimlerin ertelenmesi değil bilakis Kudüs üzerindeki egemenliklerinin herhangi bir şekilde eksiltilmesinin kabul edilmemesi olduğunu vurguladı.

İşgalci İsrail'i adayların tutuklanması gibi çeşitli yollarla Filistin seçimlerini suiistimal etmekle suçlayan Hamayil, "İsrail'den bir yanıt değil bilakis uluslararası toplumdan İsrail'in seçimleri aksatmaması için güvence bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, dün Kudüs'teki Filistinlilerin seçimlere katılmasına ilişkin imzalanan anlaşmalara uyması konusunda İşgalci İsrail'e baskı yapılması için uluslararası bir dizi temasta bulunduğunu açıklamıştı.

AA