Filistin Başbakanı Iştiyye'den Akdeniz-PA üyesi ülkelere Filistin Devleti'ni tanıma çağrısı

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Akdeniz Parlamenter Asamblesi (Akdeniz-PA) üye ülkelere Filistin Devleti'ni tanıma ve iki devletli çözümü koruma çağrısında bulundu.

Filistin Başbakanı Iştiyye'den Akdeniz-PA üyesi ülkelere Filistin Devleti'ni tanıma çağrısı

Filistin Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Iştiyye, Ramallah'taki ofisinde Akdeniz-PA heyetiyle görüştü.

Akdeniz-PA üye ülkelere Filistin Devleti'ni tanıma çağrısı yapan Iştiyye, bu çağrıyı, siyonist işgal rejiminin iki devletli çözümü ve Filistin Devleti'nin kurulmasına ilişkin tüm fırsatları baltalayan eylemlerine karşı yaptığını belirtti.

Iştiyye, işgalci rejime imzaladığı anlaşmalara uyması ve Kudüs dahil olmak üzere tüm Filistin topraklarında seçimlerin düzenlenmesine izin vermesi için baskı yapılması talebinde bulundu.

Siyonist çetenin tek taraflı uygulamalarına değinen Iştiyye, işgalci rejimin Filistin halkına karşı coğrafi, ekonomik ve demografik savaş açtığını söyledi.

"Filistin halkı uluslararası çifte standartların kurbanıdır" diyen Iştiyye, uluslararası hukuk ile Birleşmiş Milletler kararlarının yanı sıra siyonist rejime ihlallerinden dolayı da yaptırım uygulanmadığının altını çizdi.

2005'te Akdeniz'de bölgesel iş birliği amacıyla kurulan ve çeşitli alanlarda çalışmalar yürüten Akdeniz-PA'nın üyeleri arasında Türkiye ve birçok Avrupa Birliği ülkesinin yanı sıra Fas, Mısır, Cezayir, Ürdün, Lübnan, Libya ve Filistin gibi ülkeler de bulunuyor.