Filistin Başbakanı: israil işgalci ve bir terör devleti

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail'i "terör devleti" olarak nitelendirdi ve "Bu yılın başından bu yana 165'ten fazla şehid var. Gazze Şeridi hala abluka altında; şehirlerimiz, köylerimiz, kamplarımız da işgal ediliyor." ifadelerini kullandı.

Filistin Başbakanı: israil işgalci ve bir terör devleti

Mısır'daki temaslarını sürdüren Iştiyye, hükümetler arası kapsamlı toplantıların arasında Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli ile başkent Kahire'deki Başbakanlık konutunda bir araya geldi.

Filistin Bakanlar Kurulundan yapılan açıklamaya göre, görüşmede İşgalcilerin ihlallerine ve saldırılarına dikkati çeken Iştiyye, "Biz ve Mısır, bölgemizin maruz kaldığı terörle mücadele konusunda ortağız. Ancak terörle mücadele ederken bölgede bir terör devleti bulunuyor. O da devlet terörü ve yerleşimci terörü uygulayan İsrail'dir." ifadelerini kullandı.

Iştiyye, "Bu yılın başından bu yana 165'ten fazla şehit var. Gazze Şeridi hala abluka altında; şehirlerimiz, köylerimiz, kamplarımız da işgal ediliyor." diye konuştu.

Mısır Başbakanı Medbuli de görüşmede, "Mısır yönetiminin ve halkının Filistin'i destekleme konusundaki kararlılığını" vurguladı.

Filistin davasının her Mısırlının kalbinde önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Medbuli, Mısır'ın uluslararası meşruiyet ve uluslararası hukuk ilkeleriyle desteklenen Filistin halkının haklarının her zaman güçlü bir destekçisi olmaya devam edeceğini söyledi.