Filipinler'de 546 kişi dang hummasından öldü

Filipinler'de Ocak ayından bu yana 546 dang humması kaynaklı ölüm kaydedildi.

Filipinler'de 546 kişi dang hummasından öldü

Filipinler Sağlık Bakanlığı (DOH) yaptığı açıklamada, ülkenin yağmur mevsimi ortasında artan dang humması vakaları ve ölümleriyle boğuşmaya devam ettiğini söyledi.

Bu yılın Ocak ayından 6 Eylül'e kadar DOH, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 68 daha fazla olan 208 bin 965 dang humması vakası kaydetti; bu dönemde 546 ölüm kaydedildi.

Filipinler Sağlık Bakanı Teodoro Herbosa, sağlık kurumunun gerekli önlemleri ve müdahaleleri uygulamak için durumu izlemeye ve değerlendirmeye devam ettiğini bildirdi.

Herbosa, "Dang humması vakalarında mevsimsel ve sürekli bir artışa tanık oluyoruz" diyerek, herkesin "yağmur mevsiminin getirdiği bu durumla başa çıkmak için acil ve ortak bir eylemde bulunması" gerektiğini vurguladı.

Bu ortak çabanın, dang hummasının yayılmasını önlemek için hayati önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Dang humması Filipinler'de endemiktir. Dang humması da dahil olmak üzere su kaynaklı bulaşıcı hastalıklar, dalgalanan hava koşulları, su baskınları ve kirli suyun birikmesi nedeniyle genellikle Temmuz'dan Ekim'e kadar olan yağmur mevsiminin başlangıcında zirveye ulaşır.

Dang humması taşıyan sivrisinekler durgun sularda, evin etrafındaki açık kaplarda, teneke kutularda ve muz gibi bazı bitkilerde ürerler.