Filipinler iki Amerikalı senatörün ülkeye girişine izin vermedi

Filipinler Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yaptırımlarına misilleme olarak iki Amerikalı senatörün ülkeye girişine izin vermedi.

Filipinler iki Amerikalı senatörün ülkeye girişine izin vermedi

Filipinler Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yaptırımlarına misilleme olarak iki Amerikalı senatörün ülkeye girişine izin vermedi ve Amerikan vatandaşlarına uygulanan vize rejiminin sıkılaştırılacağını duyurdu.

Başkanlık Sözcüsü Salvador Panelo, muhalif senatör Leila de Lima'nın tutuklanması ile ilişkili olduğunu düşünülen yetkililerin ABD'ye girişine izin verilmemesi halinde Amerikan vatandaşlarından vize talep edileceğini açıkladı.

Amerikan vatandaşları yeni uygulamadan önce 30 günü aşmayan seyahatlerinde Filipinler'e vizesiz olarak girebiliyorlardı.

Amerikalı senatörler Richard Durbin ve Patrick Leahy'nin de ülkeye girişine izin verilmedi.

Amerikan kongresi Lima'nın tutuklanması ile ilişkisi olanlara yaptırım uygulanmasını da içeren 2020 bütçe tasarısını kabul etmişti. Lima 2017 yılında Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nın uyuşturucu çetelerine karşı açtığı savaşta yargısız infazlar yapıldığına dair açılan soruşturmaya ön ayak olmasının ardından hakkında uyuşturucu kaçakçılığı ithamıyla dava açılarak tutuklanmıştı.

Sözcü Panelo Amerikan kongresinin bu kararının egemen bir ülkenin içişlerine karışmak olduğunu vurguladı.

Euronews