Fas’ta binlerce kişi “Gazze Kanıyor” sloganıyla Filistin’e destek için alanlarda

Fas’ta binlerce kişi “Gazze Kanıyor” sloganıyla Filistin’e destek için sokaklara çıktı. İşgalci İsrail’in Gazze’deki saldırıları protesto edilirken, işgalle normalleşme kesinlikle reddedildi.

Fas’ta halk Filistin davasına koşulsuz desteklerini göstermek amacıyla birçok şehirde Cuma namazı sonrası düzenlenen protesto gösterilerine katıldı. Gösteriler, Fas Ulusal Davaları Destekleme Komitesi’nin çağrısı üzerine “78. El-Aksa Tufanı Cuması” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Bu yılki protestoların teması “Gazze Kanıyor” oldu.

Katılımcılar Filistin bayrakları açarak İsrail işgalinin Gazze’de sivillere, özellikle kadınlar ve çocuklara yönelik işlediği vahşi katliamları protesto etti. Gösterilerde, işgal güçlerinin sistematik soykırım ve açlık politikaları güçlü sloganlarla kınandı.

Bu halk hareketleri, Soykırımcı İsrail’in kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik 602 gündür devam eden acımasız saldırıları sürerken gerçekleşti. Göstericiler, sığınmacı çadırlarının yakılması, evlerin, hastanelerin, sağlık ekiplerinin, gazetecilerin ve fırınların bombalanmasını insanlık onuruna yakışmayan vahşet sahneleri olarak lanetledi. Saldırılara derhal son verilmesi ve sorumluların uluslararası hukuk çerçevesinde hesap vermesi talep edildi.

Eylemciler ayrıca Siyonist İsrail’le normalleşme politikasını sert bir şekilde reddettiklerini belirtti, bunun Filistin halkına ihanet ve Fas halkının tarihi destek anlayışına aykırı olduğunu vurguladı. Tüm işbirliği biçimlerinin sonlandırılması istendi.

Gösterilerde ayrıca uluslararası toplumun Filistin meselesindeki ikiyüzlülüğü eleştirildi; ABD ve Batı ülkelerinin işgali desteklemesine tepki gösterildi.

Eylemler, şehitler için dualarla sona erdi. Katılımcılar, Gazze halkına sabır ve zafer dileklerini iletirken, Filistin’in İslam dünyasının merkezi davası olmaya devam edeceğini ve mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

Kaynak: aljamaa.net