Fas'ın 56 şehrinde Gazze'ye destek için 95 gösteri düzenlendi

Fas halkı üst üste 46. haftadır Gazze'ye destek protestolarına devam ediyor

Fas'ın 56 şehrinde Gazze'ye destek için 95 gösteri düzenlendi

Fas halkı, Fas Ulusal Sorunlarını Destekleme Kurumu’nun Mescid-i Aksa ve  Gazze’ye destek çağrısına yanıt olarak 56 şehirde 95 gösteriye düzenledi.

Protestocular "Gazze ve Mescid-i Aksa'ya Vefa Cuması" sloganları eşliğinde, Siyonist yapının 1969 yılında Mescid-i Aksa'ya karşı işlediği menfur suçun 55. yıl dönümü nedeniyle mübarek Mescid-i Aksa'nın yakılmasını kınadı.

Terörist Dennis Michael Rohan'ı ve Siyonist ordunun Gazze'de ve tüm Filistin'de sivillere karşı yürüttüğü imha savaşını kınıyoruz. Protestocular, Amerika'nın bu suç örgütüne verdiği desteği ve Gazze nüfusunun yerinden edilmesinin amaçlandığı acımasız katliamlara ilişkin resmi Arap ve uluslararası sessizliğini kınamalarını yineleyerek, uluslararası kurumlara sivilleri koruma konusundaki tarihi sorumluluklarını üstlenmeleri çağrısında bulundu.

Öldürme, aç bırakma ve zorla yerinden etme girişimlerine maruz kalanlar Filistinli kardeşlerimize bir an önce yardım eli uzatılmalıdır.

Göstericiler, Fas devletinin bu cani varlıkla (işgalci israil) yaptığı talihsiz normalleşme anlaşmasını iptal etmesini talep eden pankartlar ve posterler açarak, saldırı durana ve Filistin halkının adil ve meşru talepleri karşılanana kadar dışarı çıkıp gösteri yapmaya devam edeceklerini ilan ettiler.