Hindistan'ın Bijnor bölgesinde başörtülü kızların okula girişi yasaklandı

Hindistan'ın Uttar Pradesh bölgesinin Bijnor şehrinde bir koleje başörtülü Müslüman kız öğrenci lerin girmesine izin verilmedi.

Hindistan'ın Bijnor bölgesinde başörtülü kızların okula girişi yasaklandı

Hindistan’ın Uttar Pradesh'in Bijnor bölgesindeki Mahua'daki Janta Inter College'ın Müslüman kız öğrencileri, başörtüsü taktıkları için koleje girmelerine izin verilmedi. Öğrencilerden başörtüsü taktıkları için eve dönmeleri ve ebeveynlerini getirmeleri istendi.

Okul Müdürü Shivendra Pal Singh, öğrencileri başörtülü olarak evlerine gönderip, ertesi gün anne ve babalarıyla birlikte okula dönmelerini istedi.

Konu, bir kişinin müdürün hareketlerini telefonuyla kaydedip sosyal medyada paylaşmasıyla kamuoyunun dikkatini çekti.

Müdür, Müslüman öğrencilere, başörtülerini çıkardıktan sonra okula gelmelerine izin vereceğini söyledi. Kolej yetkilileri ayrıca, eğer biri burka veya başörtüsü takarsa, eve geri gönderileceğini söyledi.

Olayın videosu sosyal medyada viral hale gelince, bölge yetkilileri konuyu ele aldı. Bir DIOS (Okulların Bölge Müfettişi) Jai Karan Yadav koleji ziyaret etti ve konuyla ilgili bir soruşturma başlattı. 

Bu olay, Hindistan Yüksek Mahkemesi'nin yakın zamanda Mumbai'deki özel bir kolejin tesislerinde başörtüsünü yasaklayan emrini kısmen onaylamasından birkaç gün sonra geldi.