Fas, BAE'yi Polisario Cephesi'ni desteklemekle suçladı

Al-Quds Al-Araby'ye göre, BAE ve Suudi Arabistan Katar'ı boykotu reddettiği için Polisario Cehpesi'ne destek vererek Fas'ı cezalandırıyor.

Fas, BAE'yi Polisario Cephesi'ni desteklemekle suçladı

Al-Quds Al-Araby'nin bildirdiğine göre, Faslı yetkililer Birleşik Arap Emirlikleri'ni Batı Sahra'da bağımsız bir devlet kurulmasını isteyen Polisario Cephesi'ne destek vermekle suçladılar.

Yetkililer, BAE merkezli  Al-Horra kanalında yer alan Polisario Lideri İbrahim Ghali'ye verilen yayın süresine dikkat çektiler.

Al-Quds Al-Araby'ye göre Fas, BAE'nin 2017'den beri devam eden BAE ve Suudi Arabistan'ın Katar'ı boykot etmesini reddettiği için Fas'ı cezalandırdığına inanıyor.

Fas haber sitesi Adar, Faslı yetkililerin BAE'nin Polisario Cephesi'ni para ve petrolle destekleyerek ülkeye şantaj yapabileceğini düşündüklerini açıkladılar.

Çarşamba günü yayınlanan Al-Horra'da yapılan röportajda Ghali, tekrar silahlı mücadeleye geri dönebileceklerini açıkladı.

Ghali, "Batı Sahralılar yeni bir savaş başlatmakla tehdit etmiyorlar ve savaş istemiyorlar, fakat haklarımızı güvence altına almak için savaşa zorlanırsak o zaman savaşırız" dedi.

Sözlerine şöyle devam etti: "Savaş istemiyoruz, çünkü bunu yaşadık ve bu bize çok fazla fedakarlığa mal oldu. Ama bu savaş, kendi kaderini tayin etmek için geçmemiz gereken zorunlu bir geçit haline geldi"

Ghali, Fas'ı Batı Sahra meselesini görmezden geldiğini iddia ederek uluslararası topluma saygısızlık etmekle de suçladı.

Ghali, "Batı Sahra lı gençler bugün daha cesur ve savaşmaya daha hazırlar, çünkü haklarının verilmesini beklemekten sıkıldılar."

Fas’ın özerklik önerisini reddeden Ghali, “çünkü biz Faslı değiliz, biz Batı Sahralıyız” açıklamasında bulundu.

Alquds / Habernas Çeviri