Eş-Şebab'ın 2 yıldır kaçırdığı İtalyan kadın Müslüman olarak geri döndü

Somali'de, Türkiye İstihbaratının desteğiyle kurtarılan İtalyan vatandaşı Silvia Constanza Romano, Müslüman olarak ülkesine dönmesi İtalya'nın gündemine oturdu.

Silvia Romano, 18 ay önce Kenya'da yardım kuruluşu olan Afrika Milele için gönüllü olarak çalıştığı esnada, 20 Kasım 2018'de başkent Nairobi'den seksen kilometre uzaklıktaki çok fakir bir köy olan Chacama köyünde Eş-Şebab örgütü tarafında kaçırılmıştı.

Önceki gün Türkiye istihbaratını MİT'in desteğiyle özgürlüğüne kavuşan Romano, ülkesine üzerinde yeşil bir çarşaf ile geri döndü.

Romano’yu, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ve ailesi karşıladı. Romano'nun dönüşü ülkede ve özellikle mahallesinde büyük bir sevince neden oldu.

Romano, kaçırılma sürecini ve Müslüman oluşunu İtalyan basınına anlattı.

İtalyan haber ajansı ANSA’da yer alan habere göre Romano, "Gayet iyiyim, kaçırılmam esnasında ve sonrasında her zaman bana iyi davrandılar. Beni öldürmeyeceklerine dair söz verdiler ve öyle oldu. Son aylarda sık sık yerleşim yeri değiştirdik ve hapishanelerin huzuruna taşındım. Kur'an'ı okumak istedim ve bu beni tatmin kıldı. Bana bir Kur'an verildi başımda nöbet tutanların sayesinde Arapça öğrendim. İslam'ı seçmelerinin nedenlerini ve kültürlerini bana anlattılar. İslam'a dönüşüm sürecim yavaş yavaş oldu. Herhangi bir evliliğe ya da evlilik dışı bir ilişkiye zorlanmadım. Tamamen bana saygılıydılar." ifadelerini kullandı.

İLKHA