Erdoğan Osaka'da Mursi ve Kaşıkçı'yı hatırlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Japonya'daki G-20 Zirvesi'nde basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kaşıkçı cinayetinin hesabının sorulması gerektiği hatırlatan Erdoğan, Mursi için de aynı adımı bekliyoruz.

Erdoğan Osaka'da Mursi ve Kaşıkçı'yı hatırlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki günlük zirvede ele alınan konuları basın açıklamasıyla değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Muhataplarımızla güncel meseleleri görüştük. Ticaret savaşlarıyla ilgili korumacı tedbirleri ele aldık. G-20 bildirisi geleceğe yön verecek bir bildiri oldu. Türkiye'nin mültecilerle ilgili çabalarını ifade ettik. Mülteciler için 37 milyar doları aşkın kaynak kullandık. Uluslararası ticaret zirvenin en önemli konularından biriydi.

İnsan hakları konusunda diğer ülkelere karne düzenleyen gelişmiş Batılı devletler temel insanlık sınavından maalesef geçemedi. Mülteci kamplarından yansıyan fotoğrafları hepimiz gördük. Aylan bebeğin en acı trajedisine şahit olduk. Bu politikalar değiştirilmedikçe, minik yavrular deniz kıyılarında ölmeye devam edecek.

Kaşıkçı cinayetinin hesabı sorulmalı

Biz bu hassas tavrı merhum gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde de gösterdik. Kaşıkçı cinayetinin üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Kaşıkçı cinayetinin, en üstten en alta kadar sorumlularının tamamından hesap sorulması, uluslararası toplumun öncelikli görevidir.

BM raportörü Callamard'ın raporunun arkasında durarak adım atmasını bekliyoruz. Sorumluların en alttan en üste kadar yargılanmasını bekliyoruz.

Mursi'nin şehadeti araştırılmalı

Mısır'ın seçimle başa gelip, darbeyle indirilen eski Cumhurbaşkanı Mursi için de aynı adımı bekliyoruz. Duruşma salonunda vefat etmiş, yarım saat hiçbir müdahale yapılmaksızın gelişen durum demokrasi ve insanlığa sahip çıkılmasını beklerdik.

Ajanslar