Erdoğan Filistinli direnişçiler için "terörist" dedi

Erdoğan, siyonist işgal rejimi sözde cumhurbaşkanı siyonist Isaac Herzog ile telefonda görüştü. Erdoğan, görüşmede Filistinli mücahidlerin yaptığı eylemlerden "terör saldırıları" olarak bahsetmesi dikkat çekti. 

Erdoğan Filistinli direnişçiler için "terörist" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyonist işgal rejimi sözde cumhurbaşkanı siyonist Isaac Herzog ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye-siyonist işgal rejimi ilişkileri ve bölgesel konuları ele aldı.

Görüşmede, Erdoğan'ın, işgal altındaki Filistin topraklarından "israilin farklı şehirleri" olarak, siyonist işgalcilere karşı Filistinli mücahidlerin yaptığı eylemlerden de "terör saldırıları" olarak bahsetmesi dikkat çekti. 

"israilin farklı şehirlerinde son günlerde yaşanan menfur terör saldırılarını kınadığını" belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ölen siyonistler için taziye, yaralananlar için şifa diledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, görüşmede, sözde israil cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye'ye yaptığı ziyaretle ikili ilişkilerde yakalanan ivmenin sürdürülmesini arzu ettiği belirtilerek, özellikle enerji alanında tesis edilecek sinerjinin müşterek menfaat olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, israil ve Filistin tarafından yapılan sağduyulu beyanların tansiyonun düşürülmesi bakımından çok kıymetli bulunduğu ifade edildi.

Filistinlilerin Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya veya israile girmelerinin engellenmemesinin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının son 10 günü Mescid-i Aksa'nın 24 saat ibadete açık tutulması ve gayrimüslimlerin ziyaretlerine kapatılması konusunda israil makamlarının gösterdiği hassasiyeti sürdürmelerini beklediğini yineledi.

Ramazan ayının ve Hamursuz Bayramı'nın sükunet ve barış içinde geçmesini temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Herzog'un ve tüm Musevilerin Hamursuz Bayramı'nı kutladı. (İLKHA)