Ensar'us Sunna ile çatışan Mozambik ordusuna Avrupa Birliği'nden askeri destek

Avrupa Birliğinin (AB), Ensar'us Sunna hareketiyle çatışmalarda Mozambik ordusuna askeri eğitim vermeye başladığı açıklandı.

Ensar'us Sunna ile çatışan Mozambik ordusuna Avrupa Birliği'nden askeri destek

Mozambik Silahlı Kuvvetler Komutanı Joaquim Mangrasse, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu misyon, Mozambik'in savunma operasyonlarına katkıda bulunacak." dedi.

AB'nin eylülde 1100 askeri Mozambik'e gönderdiğini ve bu askerlerin, dün resmen göreve başladıklarını bildiren Mangrasse, eğitimin 2 yıl süreceğini kaydetti.

Mangrasse, "Eğitim bittikten sonra operasyonel eğitim planları hazırlayacağız ve burada eğitilen askerler görev yerlerine gönderilecek." diye konuştu.

Hint Okyanusu kıyısındaki Doğu Afrika ülkesi Mozambik'te Ensar'us Sunna ile ordu arasında yaşanan çatışmalarda şu ana kadar 2 binden fazla kişi hayatını kayederken yaklaşık 700 bin kişide göç etmek zorunda kald. Ensar'us Sunna yerel halk arasında "Eş-Şebab" olarak isimlendiriliyor.

Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik'e destek için bu ülkede 1500 askerle en fazla birliği olan ülke. Öte yandan ülkede Afrika, Avrupa ve ABD askerlerinden oluşan 3 bin 100'den fazla yabancı asker bulunuyor.