Enhar Ed-Dik: Esir hanımlar beni tekbirlerle uğurladı

Enhar Ed-Dik özgürlüğüne kavuşmasından sonra yaptığı açıklamada,  tahliye kararı üzerine hem kendisinin hem de diğer esir hanımların sevincinin tanımlanamayacak düzeyde olduğunu ve tekbirlerle her yeri inlettiklerini dile getirdi. 

Enhar Ed-Dik: Esir hanımlar beni tekbirlerle uğurladı

Hamileliğinin dokuzuncu ayında olan ve gerek Filistin'de esirlerin davalarıyla ilgilenen kuruluşların, gerekse uluslararası alandaki muhtelif insan hakları kurumlarının baskılarıyla işgal mahkemesinin, kefaletle ve zorunlu ikamet şartıyla cezaevinden çıkarılmasına karar verdiği esir hanım Enhar Ed-Dik özgürlüğüne kavuştu. 

Enhar Ed-Dik özgürlüğüne kavuşmasından sonra yaptığı açıklamada,  hakkında mahkemenin serbest bırakılması kararı verdiği haberinin ulaşması üzerine hem kendisinin hem de diğer esir hanımların sevincinin tanımlanamayacak düzeyde olduğunu ve tekbirlerle her yeri inlettiklerini dile getirdi. 

8 Mart 2021 tarihinde hamileliğinin üçüncü ayında işgal güçleri tarafından tutuklanan ve altı aya yakın bir süre hapiste tutulduktan sonra dün (2 Eylül Perşembe) gece geç saatlerde serbest bırakılan Enhar Ed-Dik'in özgürlüğüne kavuşması bütün Filistin'de sevinçlere vesile oldu. 

İşgal mahkemesi İsrail'in Damon Cezaevi'nde tutulan hamile esir Ed-Dik'in 40 bin şekel (yaklaşık 103 bin tl) kefalet karşılığında ve ailesinin evinde zorunda ikamete tabi tutulması şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti. 

Ed-Dik cezaevinden çıktıktan sonra Cenin'in kuzeyindeki Salim askeri geçit noktasına geldiğinde Allah'a şükür secdesi yaptı. Sonra burada yaptığı açıklamada kendisinin özgürlüğüne kavuşması için çalışan bütün herkese teşekkür etti. Bu arada dünyanın tüm özgürlerinden işgal zindanlarındaki Filistinli tüm esirlerin ve özellikle de kadın esirlerin çağrılarına kulak vermelerini, onların da acilen özgürlüklerine kavuşmaları için çaba sarf etmelerini istedi. 

Hamile esir bir süre önce cezaevinden ailesine yazdığı mektupta, işgal zindanında doğum yapmak zorunda kalacağı için çok büyük bir korku ve endişe içinde olduğunu dile getirmişti.