Enflasyon, yüksek fiyatlar, sağlık sistemindeki sorunlar: İşgalci rejim istikrarsızlığın pençesinde!

Siyonist işgal medyası, doktorların istifa ederek başka ülkelere kaçmasından ekonomik enflasyona ve tüm malların fiyatlarındaki aşırı artışlara dikkat çekerek ülkenin sosyal ve ekonomik olarak istikrarsızlığın pençesinde olduğunu belirtiyor.

Enflasyon, yüksek fiyatlar, sağlık sistemindeki sorunlar: İşgalci rejim istikrarsızlığın pençesinde!

İşgal medyasından israil Channel 14, işgalci bölgedeki tüketici fiyat endeksinin, savaşla ilgili nedenlerden dolayı %3,2'ye varan yüksek oranlarda mali enflasyon gösterdiğini belirtti.

Kanalın muhabiri Ben Yaniv, "israil'de kötüleşen ekonomik koşullar ve yüksek fiyatlar" üzerine düzenlenen bir panel tartışmasında, çılgın artışın sebze ve meyveden kültür ve eğlenceye, apartman dairelerine kadar israil ekonomisinin tüm sektörlerini kapsadığını söyledi.

Ben Yaniv, son aylarda zaten tedbirlerin yükü altında ezilen genç orta sınıf ailelerin "israil'de daire satın almak isteyen herkes için korkutucu sıçrama" nedeniyle parçalandığını anlattı.

İsrail kanalının muhabiri, "Savaş sırasında hükümetin savaşla ilgili olmayan konularda yaptığını gördüğümüz çabaların başka yerlerde yapılmasını dilerdim. Keşke israil orta sınıfına nasıl yardım edeceklerine yatırım yapsalardıl" dedi. 

Doktorlar gidiyor... “Yerimiz burası değil.”

İlgili bir bağlamda da, yine işgal medyasından Kanal 13, "israil'den ayrılan doktorların sayısındaki önemli artışa ilişkin" korkutucu veriler "olarak adlandırdığı bir durumdan bahsetti ve bu oranın normal yüzdenin on katı olduğunu kaydetti.

Hastanenin insan kaynakları yönetiminden sorumlu olan Ichilov Hastanesi Doktor İşleri Genel Müdür Yardımcısı Gil Fair, bu "sessiz ayrılışın" gerçekleştiğini doğruladı; bu, "Tel Aviv'de artan siyasi tartışma sırasında doktorlar arasında dolaşan bir fikirdi"  ama artık somut bir gerçeğe dönüştü" ifadelerini kullanarak 7 Ekim'den sonra konuyu israil kamuoyundaki “yerlerinin burası olmadığını anlayan ve burada kalmak istemeyen seçkinlerin” statüsüne bağladı.”

Ekonomi analisti Matan Hodorov, dolaşan rakamların sorunun büyüklüğünü göstermeye yeterli olduğunu belirterek, "Ekonomi sonuçta 10 milyon kişilik değil, 300-400 bin kişilik, üreticiler, araştırmacılar, doktorlar bilim adamları ve Yüksek Teknoloji çalışanlar üzerine kurulu. Bunların yüzde 10’u ya da yüzde 15’i gitse bile burada modern bir ekonomi olmayacak” dedi.