Endonezya Şeriat Ekonomik Topluluğu 6. ulusal konferansını gerçekleştirdi

Endonezya’da 123 ilçe/şehirde ve 23 ülkede faaliyet gösteren Şeriat Ekonomik Topluluğu (MES) Cakarta'da 6.ulusal konferansını gerçekleştirdi.

Endonezya Şeriat Ekonomik Topluluğu 6. ulusal konferansını gerçekleştirdi

Başkan Yardımcısı Ma'ruf Amin, Şeriat Ekonomik Topluluğu'nun (MES) yurt dışına erişimini genişletmek ve ISO 9001:2015 Sertifikası almak gibi birçok başarıya imza attığını söyledi.

Amin, Pazar günü burada düzenlenen 6. MES Ulusal Konferansında şunları söyledi: "MES'in başarılarını, özellikle de ISO 9001 Sertifikasını ve mali denetimine ilişkin koşulsuz görüşlerini takdir ediyorum."

Başkan Yardımcısı, Erick Thohir liderliğindeki MES'i samimiyet ve çeviklikle başarılar kazanmaya ve yenilikler yapmaya devam etmesi konusunda başarılarının devamını diliyorum.

Amin, "Allah'a ibadet etme niyetiyle, samimiyetle, akıllı, çevik ve topyekûn çalışarak milletin refahına katkıda bulunma niyetiyle çalışmaya ve yenilik yapmaya devam edelim" dedi.

MES'in yönetim, performans ve faaliyetler açısından geliştiğini ekledi. Organizasyon 123 ilçe/şehirde ve 23 ülkede faaliyet göstermektedir.

MES'ten büyümeye devam etmesini ve ülkenin şeriat ekonomisini ve finansını taban düzeyinde desteklemesini istedi.

“Tüm MES üyelerinin şeriat ekonomisi konusunda güçlü bir bağlılığa ve derin bir anlayışa sahip olduğuna inanıyorum. Artık her MES'linin halka rol model olmasının zamanı geldi" dedi.

MES üyelerinin işlemlerde, ticari uygulamalarda, finansal faaliyetlerde ve diğer günlük ekonomik faaliyetlerde insanlara Şeriat ekonomisinin değerlerini ve avantajlarını gösterebileceğini açıkladı.

MES'in ayrıca şeriat ekonomisinin kalkınmaya ve refaha gerçek katkısını teşvik etmek için kamusal anlatı haline gelebilecek daha fazla çalışma ve makale üretmesi gerektiğini söyledi.

"Bu, Şeriat ekonomisi ve finansal okur-yazarlığını artırmak içindir ve halk, Şeriat ekonomisinin refahın iyileştirilmesindeki rolünü ve katkısını giderek daha fazla anlayacaktır" dedi.

Son olarak Başkan Yardımcısı, MES'ten şeriat ekonomik ve finansal gelişimini hızlandırmak için tüm paydaşlarla işbirliği ağını genişletmesini istedi.