Dünyanın dört bir tarafında Mursi için gıyabi cenaze namazı

17 Haziran'da mahkeme salonunda söz isterken fenalaşan ve hayatını kaybeden Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için dünyanın dört bir tarafında giyabi cenaze namazları kılınacak.

Dünyanın dört bir tarafında Mursi için gıyabi cenaze namazı

Mısır'da dönemin Savunma Bakanı Abdülfettah es-Sisi tarafından yapılan darbe ile görevden uzaklaştırılan Mısır’ın demokratik seçimlerle iş başına gelmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin mahkeme salonundan hayatını kaybetmesinin ardından, dünyanın dört bir tarafında gıyabi cenaze namazları kılınacak.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, ülke genelindeki tüm camilerde öğle namazına müteakip Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazları kılınacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da gıyabi cenaze namazına katılacak.

Muhammed Mursi’nin cumhurbaşkanlığı döneminde yalnız bırakmadığı Filistin’de de gıyabi cenaze namazları kılınacak.

İşgal altındaki Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa da dün Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Batı Şeria ve Gazze’deki Filistinliler de bugün Muhammed Mursi için saf tutacak.

İsrail hapishanelerinde Mursi’ye gıyabi cenaze namazı

İsrail hapishanesindeki Filistinli mahkumlar da hayatını kaybeden Mursi için bulundukları hapishanelerde gıyabi cenaze namazı eda etti.

Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılınacak diğer ülkeler Katar, Fas, Cezayir, Pakistan, Malezya, Endonezya, İngiltere, Fransa ve Hollanda.

AA