Gazze şehitlerini uğurladı

İsrail işgal askerlerinin, abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl "Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine müdahalesinde şehit olan Filistinli iki genç son yolcuğuna uğurlandı.

Gazze şehitlerini uğurladı
Gazze şehitlerini uğurladı
Gazze şehitlerini uğurladı

Toprak Günü ve Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün birinci yıldönümü münasebetiyle dün Gazze Şeridi sınırında düzenlenen milyonluk gösterilere işgal güçlerinin ateş açması sonucu şehit olan Filistinlilerden 17 yaşındaki Bilal Mahmud En-Neccar ve 18 yaşındaki Tamir Haşim Ebu’l-Hayr, bugün (31 Mart Pazar) öğle saatlerinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şehitlerin naaşları önce ailelerinin vedalaşması için evlerine götürüldü ve daha sonra cenaze namazları kılındı.

İşgal güçlerinin kurşunlarıyla şehit olan 20 yaşındaki Muhammed Cihad Saad ve 17 yaşındaki Ethem Nidal Imara da dün toprağa verilmişti.

Toprak Günü ve Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün başlamasının birinci yıldönümü dolayısıyla Cumartesi günü Gazze Şeridi sınırında düzenlenen milyonluk gösterilere işgal güçlerinin ateş açması sonucu dört kişi şehit oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, şehitlerin 20 yaşındaki Muhammed Cihad Saad, 17 yaşındaki Ethem Nidal Imara ve 17 yaşındaki Tamir Haşim Ebu’l-Hayr olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri daha sonra Han Yunus’un doğusundaki Beni Suheyla beldesi sakinlerinden 17 yaşındaki Bilal Mahmud Şaban En-Neccar’ın da aldığı yaranın etkisiyle şehit olduğunu ifade etti.