Dünyaca tanınan Filistinli vaiz Mahmud el-Hesanat Sudan’da tutuklandı

Sudan, ABD ve Siyonist İsrail ile ilişkilerini geliştirmesi sonucu ülkesindeki Filistinli Müslümanlara yönelik baskı ve tutuklamalarını artırdı. Dünyaca tanınan Filstinli vaiz Mahmud el-Hesanatı'da tutukladı.

Dünyaca tanınan Filistinli vaiz Mahmud el-Hesanat Sudan’da tutuklandı

Sudan yönetimi, dün (25 Temmuz Cumartesi) gece soruşturmaya çağırdığı Filistinli vaiz Mahmud el-Hesanat’ı tutukladı.

Sosyal medya üzerinden yayınladığı videolarla tanınan vaizin ailesi, el-Hesanat’ın Sudan yönetimine karşı düzenlenen gösterilere katıldığı iddialarını reddetti.

Filistinli vaizin ailesi tarafından yapılan açıklamada, oğullarının herhangi bir siyasi örgütle ilişkisinin olmadığı, Gazze Şeridi’nden ayrıldıktan sonra 2 senedir Sudan’da yaşadığı belirtildi.

Filistinli vaizin soruşturma merkezinde çekilen fotoğrafı Sudan’daki haber siteleri tarafından paylaşıldı. Ayrıca fotoğraflarda Filistinli vaiz el-Hesanat ile birlikte farklı ülkelerden olan vatandaşların da gözaltına alındığı görüldü.

Diğer yandan Sudan İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, başkent Hartum’da hükümet karşıtı düzenlenen protesto gösterilerine katılan 5 yabancı uyruklu vatandaşın tutuklandığını söyledi.

Sudan’daki bir cami imamının gösterilerden çekilen fotoğrafların Filistinli vaize ait olmadığını söylemesi yoğun tepkilere yol açtı.

Sudanlı ve Filistinli aktivistler, eski Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in devrilmesinden bu yana Sudan’da yaşanan krizi hakkında hiçbir görüş bildirmeyen Filistinli vaiz el-Hesanat’ın serbest bırakılmasını istedi.

Filistinli vaiz el-Hesanat’ın Youtube kanalı, yaklaşık 2.6 milyon kişi tarafından takip ediliyor.

Palinfo