Tesettüre bir çirkin saldırı da Adana'dan

Adana'da sokakta yürüyen tesettürlü iki genç kız, gözü dönmüş bir kadın tarafından çirkin bir saldırıya uğradı. Saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Adana Mavi Bulvar’da gündüz saatlerinde meydana geldi. Sokak ortasında yürüdükleri bir esnada, aniden karşılarına çıkan bir kadın tarafından yolu kesilen tesettürlü 2 genç kız, Müslüman bir ülkede yapılan saldırı karşısında şoka uğradılar.

Saldırının mağdurlarından Yaren Demir, sosyal medya hesabı üzerinden hem videoyu paylaştı hem de saldırı anını anlattı.

Demir, şunları söyledi: "Normal bir şekilde yolda yürürken bir kadın 'ağza alınmayacak şekilde küfretti. Arkadaşım 'pardon' dedi. Sonrasında kadın küfür etmeye devam ederek üstümüze yürüdü. Sonrasında benim üstüme gelip örtümü (peçemi) çekerek yüzümü çizdi ve FETÖ'cÜ ithamında bulundu. Bu şekilde saldırınca sonunda ittim. Saygısızlık yapmak istemedik ve 'Çağ atlamış Türkiye'de' bunlar yaşandığı için şoka girdik açıkçası, bir yandan da şaşırmadık tabii. Orda bulunan herkes haklı olduğumuzun farkındaydı (!) Fakat bayanı engellemek eylemi dışında hiçbir söz sarfetmediler! Mesele Allah'ın emirlerine tahammülleri yok. Zorumuza giden bu."

Baba Ahmet Demir ise yapılan saldırıya ilişkin darp raporu aldıklarını ve konuyu mahkemeye taşıyacaklarını ifade etti.

Yaşanan olayın ardından sosyal medya kullanıcıları da saldırıya büyük tepki gösterdi ve kadın hakkında hukuki sürecin hemen başlatılması gerektiğini vurguladı.

Dün de İstanbul Havalimanında Bülent Kökoğlu isimli bir şahıs, çektiği video ile başörtülülere hakaretler etmiş, ardından gözaltına alınmıştı. (İLKHA)