Dizildi yan yana cenazelerimiz / Abdullah Öncel

Yine cenazelerimiz dizildi yana yana, sıra sıra, çocuk, kadın, yaşlı ve her yaştan gençlerimiz, komutanlar, liderler. Yine yandı yüreklerimiz, sloganlara döküldü öfkelerimiz.

Dizildi yan yana cenazelerimiz / Abdullah Öncel

Yine cenazelerimiz dizildi yana yana, sıra sıra, çocuk, kadın, yaşlı ve her yaştan gençlerimiz, komutanlar, liderler. Yine yandı yüreklerimiz, sloganlara döküldü öfkelerimiz. Dua dua açılırken ellerimiz kardeşlerimiz için, lanet okuduk aşağılık saldırganlara, ama en çok normelleşen, sonra göstermelik kınama mesajları verenlere öfkelendik.

Yalnız kaldı Filistin halkı, Filistinli müslümanlar ve direniş heraketleri. Halkı müslüman ülkelerden, Arap ülkelerinden bir hayır, bir iyilik yok. Hatta Filistin'e faydalarından çok zararları dokunuyor.

Yazdık tekrar yazmaya devam edeceğiz yüreğimizin acısı dinene kadar.

Canları istediğinde bombalıyorlar uçaklarla, çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden öldürüyorlar, cılız kalan kınama mesajları dışında bir tepki gelmeyeceğini iyi biliyorlar. 

Bir çoğu normelleşme adı altında bastılar imzaları, Filistinlilerin ölüm fermanlarına bile bile evet dediler. Hava sahalarını açtı bir kısmı, bir kısmı ise imzalayacağı gaz anlaşmaları ile ekonomisini düzeltme derdinde.

Şimdilik cılız kınama mesajları yayınlıyorlar, belki de hemen sonra alıyorlar telefonlarını ve arıyorlar, saldırgan rejimi, dostlarını teseli ederek  "biz yayınladık bir kınama mesajı siz kusura bakmayın kaldığınız yerden devam edin" diyorlar.

Yakın zamanda direniş daha da güçlenirse, saldırgan rejime kardeşlerine daha büyük zararlar vermeye başlarsa,  şimdilik göstermelik kınama mesajı verenlerin, Direnişi kınamaya başladıklarını görürsünüz. (Allah bizlere direnişin daha güçlü günerini de göstermeyi nasip etsin.)

İnsan düşünmeden edemiyor bakıyorsun birileri diyor ki biz ABC örgütünü terör örgütü olarak görmüyoruz ve ABC örğütüne ta okyanus ötelerinden  bilmem kaç bin araçlık silah getirip teslim ediyor, aynı zamanda askeri eğitimde veriyorlar.

Alnı secdeli, sözde Filistin davasına sahip çıkan bazı ülkeler ise Direnişe silah yardımında bulunmak bir yana, Direniş heraketlerinin barınabildiği belki silah alabildiği ülkelerde iç savaş çıkarmak hususunda saldırgan rejime, onların zorba ve sömürgeci hamilerine yardımcı oluyorlar.

Filistin halkı, Filistinli müslümanlar, Direniş hekaketleri ne yazık ki yalnız. Dünyanın bir kısmı zaten her şekli ile saldırgan rejimin yanında, bazen yayınladıkları kınama mesajları laf olsun beri gelsinden başka bir şey değil. Öldürülen çocuk, kadın ve yaşlılarımız onların umurunda değildir.

Müslüman ülkeler ve arap ülkelerinden ekseri ise Şu Direniş bitse de  biz de saldırgan rejim ile daha rahat otursak, gaz alıp ekonomiyi düzeltsek derdindeler. Görünüşte Filistin halkında olsalar bile amelleri Filistin halkının aleyhinedir. Bunlar yarardan çok zarar vermeye başlamışlardır. Dost görünüp düşmanın değirmenine su taşıyorlar. Öldürülen çocuk, kadın ve yaşlılarımız artık onların da umurunda değildir.

Geriye kalıyor elde Direniş, Duamız Direnişin yakın zamanda, kıt imkanlar ile olsa bile saldırgan rejime büyük zararlar vermeye  başlamasıdır. Saldırı ve işgalden kurtulmanın yolu düşmana daha büyük zararlar vermektir. Yüzlük zarar görecek olan kesinlikle birlik zarar vermeye cesaret edemez.

Allah kararlarınızı mükemmel, attıklarınızı isabetli, korumak istediklerinizi muhafaza etsin ve planladıklarınızı yapmayı size kolaylaştırsın.

Allaha emanet olun.