Diyarbakırlı Kur’an talebeleri ve gençler: Kur'an'a uzanan eller kırılsın

İsveç başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde Kur'an-ı Kerime yönelik saldırıları protesto eden gençler, Diyarbakır'ın farklı semtlerinde yürüyüşler gerçekleştirdi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ve Sur ilçelerindeki gençler, yarın Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenecek olan "Kur'an'a Saygı Mitingi" öncesinde kentin sokaklarına çıkarak İsveç'i telin etti.

Yüzlerce genç ve çocuklardan oluşan gruplar ikamet ettikleri mahallelerde bir araya gelerek Kur'an'a yapılan saldırıları kınamak üzere yürüyüş yaptı.

Ellerindeki "Kur'an'a uzanan eller kırılsın, zalimler için yaşasın cehennem, Müslüman uyuma Kur'an'a sahip çık, isveç şaşırma sabrımızı taşırma yazılı dövizlerle tekbir ve sloganlar eşliğinde yürüyüş yapan gençler, halkı Kur'an'a olan bağlılıklarını dile getirirken yarın saat 17.00'de istasyon meydanında düzenlenecek mitinge davet etti.

Muhammed Yasin

Muhammed Yasin

Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılarla ilgili tepkilerini paylaşan Muhammed Yasin, "Kur'an'a yapılan saygısızlığı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Okuduğumuz Kur'an'ı Allah için okuyor yaptığımız bu çalışmayı da Allah için yapıyoruz." dedi.

Baran İpek

Baran İpek

"81 milyon insanı Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkmaya davet ediyoruz"

Tüm Müslümanlara Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkılması hususunda çağrı yapan Baran İpek, "Kur'an-ı Kerim'e yapılan alçakça saldırıyı lanetliyoruz. 81 milyon insanı Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkmaya davet ediyoruz. Müslüman olarak yaşıyorsak Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkmalıyız." ifadelerini kullandı.

Bilal Cengiz

Bilal Cengiz

Tepkisini paylaşan Bilal Cengiz ise, "Ben bu Kur'an'ı okuyorum. İsveç'in saldırısını kabul etmiyorum. Annem babam feda olsa da Kur'an-ı Kerim'i bırakmayacağım." şeklinde konuştu.

Rüzgar Ali Ubar

Rüzgar Ali Ubar

Müslümanlar için terör şebekesi israil ile isveçin aynı olduğuna vurgu yapan Rüzgar Ali Ubar, şunları söyledi:

"Kur'an'ımıza yapılan saygısızlıkları kesinlikle kabul etmiyoruz. Kur'an-ı Kerim bizim baş tacımızdır. Şu ana kadar israili devlet olarak kabul etmiyorduk. Bu saatten sonra İsrail ne ise bizler için isveçte odur."

Hanzala Zeren

Hanzala Zeren

Yarın yapılacak olan "Kur'an'a saygı mitingi"ni hatırlatan Hanzala Zeren, "Kur’an hayat kaynağımızdır, Kur’an’a uzanan eller kırılsın. Kur’an’ı Kerimi zaten Allah koruyor, biz olduğumuz müddetçe onu koruyacağız. El uzatılmasına izin vermeyeceğiz. Yarın miting var. Annem, babam hepimiz İstasyon Meydanı’na gideceğiz. Kur’an’ın nasıl büyük bir kitap olduğunu orada göstereceğiz." diye belirtti.

Recep

Recep

Yürüyüşe katılan çocuklardan Recep ise "Kur’an’ı Kerimde Allah’ın emirleri yazıyor. Onu yakmamalarına ve yerlere düşürmelerine izin vermemiz lazım. Allah’ın kitabına sahip çıkalım." dedi.

İLKHA