Umut Kervanı'ndan depremzedelere sağlık kabini hizmeti

Deprem bölgesinde yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Umut Kervanı, Kahramanmaraş'ta depremzedeler için yeni hizmeti olan sağlık kabinini faaliyete geçirdi.

Umut Kervanı'ndan depremzedelere sağlık kabini hizmeti

Depremzedelerin ücretiz muayene edildiği ve pansuman, enjeksiyon gibi birinci basamak sağlık hizmetlerinin sunulduğu kabinde ayrıca hastaların ihtiyacına göre sağlık kabininde bulunan ilaçlar da ücretsiz veriliyor.

Verilen hizmetle ilgili İLKHA muhabirine konuşan Emekli Aile Hekimi Mehmet Veysi Fidantek, sağlık kabininde bir sağlık memuru ile birlikte gönüllü olarak hizmet verdiklerin söyledi.

Umut Kervanı organizasyonunda hazırlanan sağlık kabininde depremzedelere yönelik birinci basamak sağlık hizmeti olan muayene, küçük kesikler, pansuman, enjeksiyon gibi hizmetler verdiklerini belirten Fidantek, "Umut Kervanının daveti ve hazırladıkları imkanlar ile buradaki vatandaşlara sağlık hizmeti veriyoruz. Hastayı muayene ederek elimizde olan ilaçları veriyoruz. Elimizde olmayan ilaçları da reçete yazarak eczaneden temin etmelerini sağlıyoruz." dedi. (İLKHA)