Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanları görevden alındı

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden uzaklaştırıldı, kayyum atandı.

Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanları görevden alındı

İçişleri Bakanlığı Diyarbakır, Van ve Mardin Belediye Başkanlarını görevden uzaklaştırdı. Bakanlık, bu illerde valilerin başkan vekili olarak görevlendirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk; "PKK/KCK terör örgütü ve uzantıları; bazı belediye başkanları aracılığıyla belediyelerin imkanlarını illegal amaçlar için kullandıkları" iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı.

Açıklamada Mızraklı hakkında 1 kovuşturma ve 8 soruşturma, Türk hakkında 2 kovuşturma ve 4 soruşturma, Ertan hakkında da 1 kovuşturma ve 6 soruşturma dosyası olduğu belirtildi.

Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin'e Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van'a Van Valisi Mehmet Emin Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

İçişleri Bakanlığı: Birçok ihbar, şikâyet ve bilgi ulaştı

İçişleri Bakanlığının 3 Büyükşehir Belediye Başkanı'nı görevden alma açıklamasında görevden uzaklaştırılan Mızraklı, Türk ve Ertan hakkında, "Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da halkın mahalli ve müşterek ihtiyaçlarını karşılamak yerine bölücü terör örgütünün amaçları, ideolojik söylemleri ve eylemlerini destekler mahiyette uygulamalara başladıkları, davranış ve söylemlerde bulundukları, belediyenin imkânlarını terör örgütünü destekleyecek şekilde yönlendirdiklerine ilişkin Bakanlığımıza birçok ihbar, şikâyet ve bilgi ulaşmıştır." ifadesine yer verildi.

Ajanslar