Devrim Muhafızları ABD'nin Irak'taki üslerini füzelerle vuruyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü ve Erbil'deki üssünü onlarca balistik füzeyle vurduğunu duyurdu.

Devrim Muhafızları ABD'nin Irak'taki üslerini füzelerle vuruyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu bugün sabaha karşı ABD’nin Anbar vilayetinde bulunan Ayn Esed askeri üssü ile ABD üslerine yönelik yapılan saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaparak, “İntikamın en şiddetli şeklini başlattık ve onlarca balistik füzeyi Ayn Esed askeri üssüne gönderdik” ifadeleri kullanıldı.

ABD’nin Anbar ilinde bulunan askeri üssüne yapılan saldırıyı doğrulayan Pasadaran güçlerinin açıklamasında şu ifadeler yer verildi:

“Bugün sabaha karşı tacizci Amerika’nın mazlum komutan Kasım Süleymani’ye karşı düzenlediği teröristçe saldırıya kahraman hava kuvvetlerimiz başarılı bir operasyonda onlarca balistik füzeyi terörist ABD’nin askeri üssüne gönderilerek yerle bir edildi. Operasyonun ayrıntılarını daha sonra paylaşacağız.”

İran'ın yarı resmi haber ajansı Farsnews, "intikam başlıyor, ABD üssüne füze saldırısı" mesajıyla saldırıya ait olduğu belirtilen görüntüleri yayınladı.

İran, Devrim Mufahızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Cuma günü Bağdat'ta ABD tarafından suikast düzenlenmesi sonucu intikamının "doğru zamanda, doğru yerde" alınacağını açıklamıştı.

Ajanslar