'Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras Allah sevgisidir'

Gaziantep'te İDEV'in düzenlediği seminerde konuşan Molla Ekrem Derdiyok, anne ve babaların çocuklarına bırakacakları en büyük mirasın Allah sevgisi olduğuna dikkat çekti.

'Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras Allah sevgisidir'

Gaziantep’te İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) tarafından düzenlenen eğitim seminerleri kapsamında “Çocuk Eğitimi” temalı program gerçekleştirildi.

Programda konuşan Molla Ekrem Derdiyok, çocukların hem maddi hem de manevi anlamda yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Gazikent Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Gaziantep Koordinatörlerinden Ahmet Bora yaptı.

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Ekrem Derdiyok, Allah’ın en kıymetli ve en değerli hediyesi olan çocukların, kıymetininin bilinmesi gerektiğini,  ebeveynlerin çocuklarına bırakacakları en büyük mirasın, çocuğunun kalbine yerleştireceği Allah ve Kur’an-ı Kerim sevgisi olduğunu söyledi.

Ebeveynlerin, İslam fıtratı üzerine doğan çocuklarını bu temiz fıtrat üzerine yetiştirmeleri gerektiğini vurgulayan Derdiyok, “Peygamberimizin buyurduğu gibi, 'Her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar.' Anne ve babaların, çocuklarını bu tertemiz fıtrat üzerine yetiştirme zorunluluğu vardır. Çünkü çocuklarımız geleceğimizdir. Her doğan çocuk zaten fıtri olarak Müslüman olarak dünyaya geliyor. Anne ve babaya düşen görev fıtratı korumaktır. O çocuğa Allah’ın yerleştirmiş olduğu masumiyet kariyerini korumalı ve muhafaza etmelidir. Bir çocuğun eğitilmesi, Allah’a (Celle Celaluhu) kul olması anne ve babanın üzerine farzdır.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımıza önem vermeliyiz”

“Çocuklarımız, bizim geleceğimizdir.” diyen Derdiyok, “Bugün bizi idare edenler dünün çocuklarıydı ve anneleri, babaları eğittiler, bugün bizleri idare ediyorlar. Eğiteceğimiz, talim ve terbiye edeceğimiz ve büyüteceğimiz çocuklar, yarın bizleri idare edecekler. Büyüteceğimiz bu çocuklarımız, bu sokakları, caddeleri ve çarşıları paylaşacaklar. Bu çocuklar ya bizleri huzursuz edecekler ya bizim bedduamızı ya da bizlerin duasını alacaklar. Ya rahmetle ya da lanetle anılacaklardır. Bu lanet veya rahmet sadece o çocuğu değil, asıl onu rahmet üzerine büyüten anne ise anne, baba ise baba rahmet payını alacaktır. Eğer lanet ile anılıyorsa, aynı zamanda anne ve baba da bundan payını alacaktır. Onun için anneler ve babalar olarak çocuklarımızın üzerinde durmalıyız.” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımız Kur'an-ı Kerim ile eğitilmelidir”

Her anne ve babanın, çocuğunu İslam terbiyesi üzerine büyütmesi gerektiğini belirten Derdiyok, şöyle devam etti:

“Çocuklarımız İslam'dan uzaklaşıyorlar. Çünkü bugünün mevcut eğitim sistemi bizleri Rabbimizden ve yaratılış sebebimiz olan Allah’a (Celle Celaluhu) ibadet etmekten uzaklaştırıyor. Halbuki Rabbimiz, bu kainatın en şerefli varlığı olan insanoğlu için bir müfredat kitabı göndermiştir ve bu müfredat kitabı Kur'an-ı Kerim’dir. Eğer başımızdaki insanlar mevcut olan fitnenin, fesadın, hayasızlığın, ahlaksızlığın ortadan kalkmasını, insanların yeniden kardeş olmalarını ve yeniden huzurlu olmalarını istiyorlarsa Kur’an-ı Kerim’i bir an önce müfredat kitabı olarak muhakkak okullarda ve aynı zamanda da Kur'an'ın getirmiş olduğu hüküm ve erkanları da çocuklarımızın eğitim görmüş olduğu okullarda bir ders kitabı olarak okutmalı ve bir an önce çocuklarımız Kur'an-ı Kerim ile eğitilmelidir.”

“Kur’an-ı Kerim'in sevgisini çocuklarımızın kalbine yerleştirmeliyiz”

Derdiyok, ebeveynlerin, kendi çocuklarının geleceklerini ve yarınlarını maddi olarak düşündükleri gibi ahiretini de düşünmek zorunda olduklarına işaret ederek, “Kur’an-ı Kerim’de Allah (Celle Celaluhu) ‘Kendinizi ve ailenizi, yakıtı taşlar ve insanlar olan cehennem ateşinden koruyunuz’ buyuruyor. Bu ne demektir? Evlatlarımızı cehenneme götürecek bütün hal ve hareketlerden arındırmalı, korumalı ve muhafaza etmeliyiz. Çocuklarımıza öyle bir eğitim vermeliyiz ki çocuklarımız büyüdüklerinde Allah'a (Celle Celaluhu) itaat edecek, Allah’ı (Celle Celaluhu) dinleyecek,  Peygamber Efendimizi dinleyecek, peygamberin sünnetini yaşayacak ve Kur'ân ile yaşayacak bir birey olmalıdır. Kur'an-ı Kerim gibi bir eğitim kitabımız, müfredatımız varken başka müfredatlara başvurmak bizi ileriye götürmez, geriye götürür. Kur’an-ı Kerim'in sevgisini çocuklarımızın kalbine yerleştirmeliyiz. Bizler çocuklarımızı öyle bir duruma getirmeliyiz ki çocuklarımız yaşayan Kur'an olmalı. Bizim görevimiz çocuklarımızı inancımızın gereği en iyi şekilde yetiştirmektir. Geleceğimiz olan çocuklarımıza yeryüzünde imandan daha büyük servetin olmadığını öğretmeliyiz.” diye konuştu.

Çocuklara yapılan her türlü yatırımın aynı zamanda gelecek için yapılan bir yatırım olduğunu, bundan dolayı çocukların hem maddi hem de manevi anlamda yetişmesi gerektiğini belirten Derdiyok, anne ve babaların çocuklarına bırakacaklerı en büyük mirasın, Allah sevgisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Programda çocuk eğitimine ilişkin bir sunum gerçekleştiren Eğitimci Mehmet Taş ise çocuk eğitiminin toplumun inşası için en önemli temel yatırım olduğunu söyledi.

İLKHA