ChatGPT'nin kurucusu Sam Altman : Teknoloji sektöründeki Müslümanlar Gazze hakkında konuşmaktan çekiniyor

OpenAI CEO'su Yahudi Sam Altman, Gazze'deki savaşa atıfla, teknoloji sektöründe çalışan Müslümanların ve Arapların misillemeden korktukları için son yaşananlara dair konuşmaktan çekindiklerini dile getirdi.

ChatGPT'nin kurucusu Sam Altman : Teknoloji sektöründeki Müslümanlar Gazze hakkında konuşmaktan çekiniyor

ChatGPT'yi geliştiren OpenAI CEO'su Yahudi Sam Altman, Gazze'deki savaşa atıfla, teknoloji sektöründe çalışan Müslümanların ve Arapların misillemeden korktukları için son yaşananlara dair konuşmaktan çekindiklerini dile getirdi.

Eski adı Twitter olan X platformu üzerinden değerlendirmede bulunan Sam Altman, "Konuştuğum teknoloji topluluğundaki Müslüman ve Arap (özellikle Filistinli) meslektaşlarım, genellikle misilleme (cezalandırılma) korkusu ve kariyerlerinin zarar görmesi ihtimali nedeniyle son yaşananlarla ilgili konuşmaktan rahatsızlık duyuyorlar." ifadelerini kullandı.

Altman, teknoloji endüstrisini bu toplulukların üyelerine empatiyle yaklaşmaya çağırdı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, geçen ay yaptığı açıklamada, savaşın başlamasından sonraki iki ay içinde ülkede Filistinlilere ve Araplara yönelik İslamofobik ve önyargı kaynaklı saldırıların geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 172 oranında arttığını bildirmişti.

Gazze'deki savaşın başlamasından bu yana Müslüman ve Arap kökenli kişilerin, İsrail'e yönelik eleştirileri nedeniyle "Yahudi karşıtlığı" iddiasıyla cadı avına uğrayıp işlerini kaybetmekten ya da kariyerlerinin sonlanmasından korktukları için özellikle de sosyal medya platformlarında sessiz kaldığı belirtiliyor.