Çavuşoğlu: İsveç ve Finlandiya muhtıraya uymazsa NATO üyesi olamaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasındaki üçlü muhtıraya ilişkin, "Sonuçta bu belgeye uymak zorundadırlar. Uymadıkları zaman zaten biz bunları NATO'ya almayacağız." dedi.

Çavuşoğlu: İsveç ve Finlandiya muhtıraya uymazsa NATO üyesi olamaz

Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasındaki muhtıraya ilişkin değerlendirmede bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, "Bunlara verdiğimiz belgede deliler ışığında PYD, PKK'nın birbiriyle bağlantısı olduğunu biz belgeliyoruz. Aynı şekilde iade edecekleri teröristler, teröre karışmış, teröre destek vermiş, suçu sabit olan kişilerle ilgili de belgeleri, delilleri ortaya sunuyoruz."ifadelerini kullandı.

"ABD'nin burada bir ikiyüzlülüğü, çifte standardı var. Fransa'nın da var, bazı başka ülkelerin de var" değerlendirmesinde bulunan Çavuşoğlu,  "Biz şartlarımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Bunu kabul etmek durumunda kaldılar. Burada terörün tüm tezahürleri, tüm uzantıları, paravanları hepsi burada ortadadır. Sonuçta bu belgeye uymak zorundadırlar. Uymadıkları zaman zaten biz bunları NATO'ya almayacağız" şeklinde konuştu.