İşgal rejimi geçtiğimiz ay 360 Filistinliyi alıkoydu

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, işgal rejiminin geçtiğimiz Haziran ayında 39’u çocuk ve 12’si kadın 360 kişiyi gözaltına aldığını açıkladı.

İşgal rejimi geçtiğimiz ay 360 Filistinliyi alıkoydu

Merkez tarafından hazırlanan aylık raporda, işgal rejiminin geçen ay başta Kudüs halkı olmak üzere Filistinlileri hedef aldığı ve Kudüslülerden gözaltına alınanların sayısının 150’yi aştığı ifade edildi.

İşgal rejiminin Haziran ayında Gazze Şeridi'ne yönelik baskınlarda 8’i balıkçı 15 kişiyi alkoyduğu belirtilen raporda, 7 gencin de sınır hattını aşarak 1948’de işgal edilen topraklara girdikleri için esir alındığı, bazılarının daha sonra serbest bırakıldığı ve bazılarının ise sorguya çekilmek üzere Askalan’a götürüldüğü belirtildi.

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi Müdürü Riyad el-Eşkar, işgal rejiminin geçen ay 39 çocuğu alıkoyduğunu ve henüz iki yaşında olan Hammudi Mustafa Ayyaş isimli çocuğun da bir süre alıkonulmasıyla ilk kez yaşanan tehlikeli bir gelişme olduğunu söyledi

Raporda ayrıca işgal rejiminin Haziran’da çoğu Kudüs'te olmak üzere 12 kadını esir aldığı kaydedildi.

Riyad el-Eşkar, işgal rejimi sözde mahkemelerinin geçen ay 153 idari hapis kararı verdiğini ve böylece yılbaşından bu yana verilen idari hapis kararı sayısının 860’a yükseldiğini açıkladı.