Binlerce kişi Tel Aviv'de Netanyahu hükümetine karşı protesto düzenledi

İsrailliler, Gazze Şeridi'nde ateşkes, esir takası anlaşması ve Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümetin istifası talebiyle gösteriler düzenledi.

Binlerce kişi Tel Aviv'de Netanyahu hükümetine karşı protesto düzenledi

İşgal altındaki topraklarda yaşayan binlerce kişi, cumartesi akşamı Tel Aviv sokaklarında İsrail rejiminin başbakanına karşı sloganlar attı.

Binlerce kişi, gaspçı İsrail rejiminin Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya karşı cumartesi günü bir kez daha büyük bir gösteri düzenledi.

Tel Aviv'in merkezindeki Kaplan Caddesi'nde düzenlenen gösteride, protestocular tutukluların serbest bırakılması için Hamas ile anlaşma sağlanmasını talep etti.

Netanyahu ve kabinesinin politikalarına ve zaman kaybına sert tepki gösteren İsrailli tutsakların aileleri, tutukluların serbest bırakılması için Doha'da yapılan görüşmelerin, çocuklarını kendilerine geri vermeleri için son şans olduğunu belirtti.

İsrailli aileler, İsraillilerin, güvenlik kurumlarının ve Amerikalıların büyük çoğunluğunun tutuklu takası anlaşmasına onay verdiğini, ancak muhafazakar bir azınlığın buna karşı çıktığını belirtti.

Aynı zamanda Siyonist rejimin lideri Isaac Herzog, göstericilere seslenerek, "Kabinedeki sertlik yanlısı sağcı bakanların görevden alınmasını talep ettim" dedi.