Beyrut'taki patlamanın bilançosu ağırlaşıyor

Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 145'e yükseldi. Can kaybının artmasından endişe ediliyor. Enkaz altındakileri arama-kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

Beyrut'taki patlamanın bilançosu ağırlaşıyor

Arama kurtarma ekipleri, Beyrut’taki büyük patlama sonrası enkaz altından cansız bedenleri çıkarmaya devam ediyor. Patlamadan sonra hayatını kaybedenlerin sayısı 145'e ulaştı. Yetkililer ölü sayısının daha da artabileceğini ifade ediyor. Yaralananların sayısının da 5 bin civarında olduğu belirtiliyor.

Lübnan Başbakanı Hassan Diab, ülkede 3 günlük ulusal yas ilan etti. Patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Lübnan'da ayrıca iki hafta süreyle olağanüstü hal ilan edildi.

Büyük patlamanın ardından 250 bine yakın kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldıkları ifade ediliyor. Patlamanın basınç etkisiyle birlikte şehirde binlerce ev ve işyerinin camları kırılmış ve evlerden eşyalar sokaklara saçılmıştı.

Yıllardır iç savaş nedeniyle çatışmalar ve bombalama eylemlerine sahne olan Beyrut, bugüne dek bu boyutta bir patlamayla karşılaşmamıştı. Patlamanın etkisi 160 km. açıktaki Kıbrıs’ta dahi hissedildi.

Yetkililer, amonyum nitratın patlamasına neyin neden olduğuna dair henüz bir açıklama yapmadı. Ancak yerel medyada, patlamaya, amonyum nitratın depolandığı nokta yakınlarında kaynak yapılmasının neden olduğu iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Michel Aoun, kabinenin acil durum toplantısında yaptığı konuşmada, “Beyrut’u vuran ve şehri bir afet bölgesine dönüştüren bu şeyi açıklayacak bir kelime yok” ifadelerini kullandı.

VOA