Berhum: Abbas, sadece konuşuyor, pratik adımlar atmalı

Hamas Sözcüsü Berhum, Filistin Devlet Başkanı Abbas'a, sözde "barış planına" karşı söylemlerin ötesine geçerek uygulanabilir adımlar atma çağrısında bulundu.

Berhum: Abbas, sadece konuşuyor, pratik adımlar atmalı

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırdığı sözde barış planına karşı koymak amacıyla, söylemlerin ötesine geçerek uygulanabilir adımlar atma çağrısında bulundu.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "(Filistin) Devlet Başkanı Abbas, tüm bölgesel ve uluslararası faaliyetlerinde, söylemlerin ötesine geçmeli, pratik adımlar atmalı. İşgalci İsrail'in meşruiyetinin kaldırılması bunların başında yer alıyor." ifadesini kullandı.

Abbas'ın İşgalci İsrail ile güvenlik koordinasyonunu sonlandırması ve Oslo Anlaşması'ndan çekilmesi gerektiğini aktaran Berhum, Batı Şeria'daki Filistin halkına her türlü direniş ve mücadele yöntemini kullanarak sözde barış planına karşı koyma fırsatı verilmesi çağrısında bulundu.

Berhum, sözde barış planına karşı koymak ve Filistin halkını korumak amacıyla ulusal bir strateji belirlemek üzere Filistinli yetkililer düzeyinde acil toplantı yapılmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

AA